拳願奧米加集中討論區29

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
感覺上唔關柔王設定事
係正樹有bug 依家睇落正樹如果打唔比殺人既煉獄無得輸
同意 吹嵐山吹得太大
而家咁輸真係
原本個角色都寫得唔錯 有技術有原則
正樹好正呀,好有外賣仔打黑熊嘅feel

其實又唔係話夾硬,上一話已經講明柔王剩係識摔,摔完正樹都無得用打擊技追擊,又驚摔死正樹所以唔敢用力,之後仲要被正樹打斷埋隻手,睇牌面係輸多贏少
可以打斷四肢、絞技整暈佢或者掉佢落台,但係呢三樣柔王都做唔到
雙王原來得32強水準
斷過一隻手,但佢駁返,柔道無斷技,真係克星
佢大佬都係要殺左先贏到
唔關柔道事,柔道本身有「投技」、「固技」同「當技」,固技包含絞技(寢技)、當技就係打擊技,係柔王自己剩係死練投技之嘛
柔道大把絞技啦,正樹自己都有用三角絞,係柔王自己唔用之嘛

https://www.youtube.com/watch?v=m-cpyeMlfDQ
得理乃
想睇禦雷出場
On9

作者食撚屎啦

冇場畫得好睇屌你老母
講清楚少少我之前1999,我講斷技係指斷骨,好似柔王咁斷骨就只可以用單手,唔係純擰斷關節
拳願入面斷關節個個都可以輕鬆駁返,所以斷關節基本上都係當無事
正常有黑木level根本唔洗打
咁絞技又唔止斷骨,第一部小宇宙打黑警都係靠絞技逆轉勝(當然合唔合理另計)、王馬帶傷打小宇宙都係靠絞技贏,絞技本身係剋制正樹呢種血牛,唔怕痛一樣要呼吸,絞住一樣會暈,唔知點解柔王唔用之嘛
煉獄真係黎搞笑
其實打得唔錯,但係最後正樹係回生個下又破壞咗個角色。
作者on99
講真同阿修羅差好遠阿修羅好多場印象深刻既戰鬥
拳願最柒決鬥

1. 小宇宙對黑警
2. 牙對鬥神
3. 嵐山對速水

三場都係鎖血
王馬對雷庵個場其實都係鎖血
不過帶出二虎流有幾勁同畫面表現唔差就算鳩數

打煉獄目前為止除左蒙古佬個場好少少
其他都好柒
但都柒唔過鎖血贏
三朝虐殺濱濱 > 蒙古佬劇情自殺
應該話煉獄參加者啲表現
屌你老母廢撚到咁憑咩食到拳願
山羊眼那兒來的自信
拳願最柒既星落呢?
個個都識二虎流抱骨
雖然初見都係柒在自信過頭
但我覺得柒唔過鎖血贏
其實如果今場係打目黑正樹,柔王咁樣留手法會唔會被目黑"鏈"死?

今晚返去幫你查下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞