拳願奧米加集中討論區29

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
咁正常講實力梗係講全力㗎啦,唔通金田摔到放水鬥神又計咩
室淵廢wow 我覺得

呢部漫畫咁強調技術,除非身體質素強如德國佬,如果唔係一定要學技術

而室淵技術廢,身體質素又唔係真係超班,叫做中上,咪同理人之類靠身體天賦打天才波嘅差唔多
睇吓打邊個
濱仔同忍忍睇落都有機

其他都比較難贏
可能虎之器已經輸咗又冇人知
濱仔無啦,身體質素已經無優勢,人哋仲要技術唔差
忍者就睇彩數,學理人咁鬥換血可能贏到
室淵就算啦
其實好on9,同正樹啲無痛體質一樣,一日未死一日對身體都無影響
我覺得冰室>=理人
室淵好難吹wo,點睇都32強top 5廢
淨係諗到金田會輸比佢,就算係理人都唔覺得會輸比室淵,就算係兩年前
唔好玩啦
俾黑警sm都算
仲要打輸黑狼
當冇舊傷最多咪俾你1.1個黑狼
忍者都打唔贏啦
死神似虎之器
會殺左黑警證明自己實力
會唔會黑警用完剃刀 之後死神見到自己d血然後又暴走
大佬 你知唔知自己覆緊乜架
而家講緊鬥神封唔封鎖到組技喎
鬥神搏命前後都俾牙摔過喇

金田投到=鬥神放水
牙量身定制摔到=鬥神未出全力
牙擒抱搏命鬥神=鬥神中咗重拳輸狀態

點先算投到鬥神?
題外話 連專玩打擊技嘅黃金帝都抱到鬥神出界喇
小宇宙直程係撞到轆都就甩喇
題外話 王馬對小宇宙果場
水鏡係咪畫錯左小宇宙隻左手
屌,唔討論邊個傷D 但點都唔係叫皮肉傷啦
傷到要老細抱住行,雖然叫休息左陣,都好撚傷啦
你想講鬥神打金田無放水?

乜原來量身定制係組技嚟?

同埋量身定制破到鬥神拳擊mode嘅技術封鎖,但破唔到搏命mode

你自己睇,鬥神開搏命mode之後,牙係嘗試過用擒抱,但對鬥神係完全無效,根本就唔係你口中講話咩堅持立技,而係用咗組技都對鬥神無效

仲有,明明漫畫白級黑字寫到明,牙係用盡全部實力都冇辦法堂堂正正打贏鬥神,先要靠欺騙策略取勝,硬係要ff 牙自己放水唔用組技,真係包拗頸

黃金帝個例子更加係膠都廢事俾完全都9唔搭八
兩隻右手嘅男人
原來係小宇宙殺咗JOJO波波個妹
拳願奧米茄103漢化
已經補返少咗嘅一張
唔知尼可拉打完之後塊面會變成點呢
痴線
用手臂夾住隻手摔落地唔係組技唔通打擊技
破到一下擒抱就係完全無效咁第二下點黎?
又話鎖到牙淨係打到拳擊 轉頭個個stage都俾人投
打兩場俾人投兩場都叫組技無效
呢啲咪吹太大囉
唔好咁選擇性失明喇

同埋我唔係話牙堅持立技 而係二輪牙仲係橫綱相撲mode先搞到一開局就劣勢
三輪牙嗰種針對對方弱點嘅打法 就算唔計delay少咗 三輪牙咁針住鬥神弱點打都唔會搞到咁核突
如果講鬥神未出全力 牙咪讓賽得仲勁

會長嗰段連同跟住王森嗰段咪就係帶出牙衰自負先出唔晒真實力囉
直程下一頁已經係會長想牙苦惱一下係咪應該堅持自己用無形橫綱相撲嘅風格
如果用假動作記卑鄙咁大久保咪好垃圾
定係你覺得要硬碰硬贏先叫贏
好憎佢第二部改哂規則
明明以死相博最好睇
無啦啦加埋哂D不殺規則
有實力既會輸
成件事唔好睇左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞