拳願奧米加集中討論區29

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
突然係度諗如果牙KING輸真係柒過初見
扮勁扮足成百集
如果佢打最後一場輸九成
最後咪就係用打投極絞贏鬥神
係牙覺得用呢啲策略係卑鄙先唔一開頭用
我知鬥神有對策防摔 但事實係冇100%成功嘅防禦
但佢有一次防唔到被組技高手帶落地面就bye bye
事實就係佢被人摔過唔止一次討論都
只專精打擊技係佢嘅優點亦都係弱點
你諗下如果佢對小宇宙 可能就被小宇宙一下zone就切入去絞
目黑越痛越興奮 鬥神嘅技術封鎖都冇用 都係一下衝埋去就投
再討論落去都冇咩意思 大家都講晒想講嘅嘢
除非作者真係寫一場鬥神對組技高手
上一部就係
今部沒一個煉獄選手塑造得成功
寫得好hea
目前有五個描述得幾好 一個死左 一個on99咁輸左 兩個未出場 剩底嗰個符合大家期望
因為上一部每打一場之間都有啲劇情過場
而家打完一場下一話又打下一場
根本冇時間塑造角色
有啲角色啱啱有魅力就落場
唔係屎忽撞棍 係個外掛除左鎖血 開埋反傷
阿蘭講咗唔知有無廿句對白就死咗
西蘭花除咗佢打嗰5話連背景都無乜出現
我諗起初見
其實煉獄選手係搞笑
如果打投絞極係卑鄙,咁牙對大久保都用過打投絞極,點解佢無話自己卑鄙?好明顯牙認為打投絞極係技術而唔係策略。

牙講嘅欺騙策略係講緊自己扮俾鬥神打到手殘打中鬥神令佢失平衡,再用打投極絞呢套combo。

扮自己手殘去陰鬥神先係佢覺得自己卑鄙嘅地方。

漫畫寫得好清楚,如果牙係可以靠硬實力(包埋組技)贏到,佢係絶對唔會用自己最不齒嘅欺騙策略。

證明如果佢唔用欺騙策略,係無辦法用打投絞極贏到鬥神

邏輯咁簡單,我都唔明有咩好拗。

目黑連暗黑鳥都突破唔到wo阿哥,點突破鬥神呀

發現你哋成日用現實MMA 嘅相性剋制套用落去漫畫度,完全無視連組技頂尖嘅牙都冇辦法喺唔用策略嘅情況下,正面組技K.O 鬥神呢個事實
駁唔到就潛啦 跌落地都要拿返渣沙
我等到泰臣80 歲坐緊輪椅嗰陣打殘佢=我嘅拳擊對泰臣好有效
我收返,以佢應付正樹啲三流打擊技都咁嘅表現,真係好難講
你不如重睇啦牙扮傷打完下巴之後仲俾鬥神打咗成套技 打到手骨爆埋都唔停
最後先係牙用大久保嗰招反cup
俾你講都打完下巴直接接投技咁
點撚樣欺騙嚟用投技呀 大佬
明明最尾就係正面用組技 係你賴因為鬥神頭暈先唔計渣嘛

同埋你係咪好少睇漫畫?啲角色出親新招都威一話先架啦澤田全書最威就係踢咗目黑幾下仲要目黑無事 咁都俾你講到係勁過目黑 真係笑咗
屌,原來依家先100集,咁佢都係做左50集左右啫
痴撚線嘈左十幾版
原文寫到明用盡了偽裝欺騙的手段才取得了微弱的勝利

咁叫正面用組技取勝

你睇得漫畫多,睇到原文都唔認

事實上目黑係連澤田都投唔同,佢傷唔傷有咩關係,你啲logic差到

十幾版算少啦,拳願post黎講
夠啦 唔使再post張濕鳩圖出嚟
欺唔欺騙 正唔正面都好 投到就投到 仲要唔至一次
已經無數個人同你講過 你唔認就算

如果組技又無效 打擊技又頂點 咁邊個打得贏鬥神?
agger
邊個話拳願食硬
我覺得豐田做老闆仲吸引過乃木
遲啲新po 個標題應該改做
拳願奧米加集中討論區(嘈到#1001)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞