拳願奧米加集中討論區29

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
我都想知作者搞乜,除咗動作流暢度,好多劇情e.g光我、嵐山vs速水,作者都選擇最差嘅走向
睇完呢話想棄一棄先,劇情垃圾到唔想追
結果論嵐山只係個唔識變通既廢柴
黑木都係極致但起碼識唔同情況用唔同招,點睇兩個都唔似同lv
光我果邊應該搞太耐,原本應該係光我成長日記
但太耐+唔入肉就行返擂台戰,煉獄果堆根本係d唔翻用既condom,臨時臨急創作, 又想食返反套路就搞到咁

除左理人同龍鬼果場,根本拳願方單方面屌打緊對面
個描寫唔夠
呀油王唔止要羸 仲要用特定技術黎羸 但對面又特登畫到再撻多野就死咁
阿油王又唔肯撻佢出場要羸得好睇
第一部果陣借阿雷神把口話黑木唔同時候用唔同技術係真宗師
第二部借個KING把口話咩專注自己技術既人好強大
但開頭又話係規則之下唔會輸 咁唔打規則做乜鳩

如果話相信自己技術既 我覺得個描寫第一部關林仲好
死撚哂所以勝利
繼續打擂台好難畫落去
次次靠回憶講故事

對手都係問題,一開始吹煉獄個個舉世無雙
點知9成係垃圾
打拳願規
拳願已經贏咗
除非速水廿年前就估到會同煉獄合拼啫
計返舊時代拳願規則係可以殺人
正樹咁既打法都唔知比人殺左幾多次
慘,嵐山由頭屌打到落尾
人地鎖血
然後去到尾被速水秒咗佢
成個流程根本係鬥神vs滅堂龜
技術屌打>打極唔死>夾硬打斷對面骨>End
弓濱應該都贏到正樹
柔王輸得太無謂
其實唔怕痛依個能力係拳願世界唔覺好有用
心諗雷庵直接手撕雞你咪唔好怕痛囉
尤理一野岩石粉碎機打落黎,你咪唔好怕痛囉
唔覺有咩咁大作用
根本依場佢就係贏完全唔make sense既抗打(抗撻)能力,都唔係痛唔痛
柔王好撚慘
同埋柔王既抗打又相對變咗超弱
中果一下就斷手
如果真係猛虎出場分分鐘一拳打到全身骨折
人地識痛識輸,仲有機會打輸之後吸取經驗變強
速水呢啲,一但越到個格上既就即死
連捲土重來既機會都無
不話話分兩頭,用好多心力時間準備啲用一次就掉既棄子,又真係好符合速水既性格
隼真係咁多個入邊最垃圾靠毒贏
咁如果可以用毒佢個個都打贏啦
打到就死先用毒贏到理人
講抗打呢點
真係好撚好笑
油王深山練十幾年打樹
樹唔識打返佢,所以冇抗打力
可能煉獄d人同樹一樣都唔識還手
所以雙王之一都咁廢
初見
回生呢啲公廁技都做到吳一族秘術
公道講
佢毒指係練返黎
而唔係比賽前搽上去
算係咁啦
星落都唔講

一招星落打埋嚟,你咪唔好怕痛囉
自己練出嚟都叫靠
照你咁講猛虎應該成套嘢最垃圾靠怪力贏
巴哈好撚正
冇睇到講緊咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞