拳願奧米加集中討論區29

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
樓主推番個投票post plz
想投了
睇番黑人真係好bug
卧王流既殺蟲大絕 黑人當普攻咁用
下下都手指插穴位 輕鬆破哂啲寢技
係衰在選擇性執行正義,見猛虎好揪就遲啲先
up
up左
戰績差 又係要進入狀態先勁
又係輕跳型 咁似初見既
預測區
可以依家投票或者下星期都得
up
佢癲得黎係好獨特,雷庵果種見人就話雜碎要殺果種爛仔式癲法太公廁,冇黑警咁吸引

個感覺有d似睇刃牙道武藏咁,好想快d睇下條癲佬下一步會做乜,又會鳩up咩理論

我已經幫黑警諗定:尼古拉,我要為你手下的亡魂執行正義
加奧郎最後輸組技都叫威脅唔到
個”策略”同”卑鄙”落晒引號你係咪睇唔到根本得牙自己覺得咁係卑鄙你講到好似牙出咗啲咩狗招咁滅堂話加納係無辦法單用壓倒性嘅實力贏,但係無話加納用策略唔係實力一部分喎你覺得牙全力贏唔到鬥神咁最後牙點贏

點無堅持立技法?牙唔係堅持同鬥神打拳擊?
又喺度偷換概念我無話組技好有用,一定秒殺咁喎
但係一定好過一個MMA選手同拳擊手打拳擊喇同對手鬥專長仲俾人打到頭都暈都唔叫讓賽點先叫讓

滅堂王森就覺得二輸牙心態問題出唔到全力先同佢調整喎通過捨棄得到嘅強大初見都係話牙之前戰法係明知不利都硬撼

咁我話牙如果可以一開始就唔打拳擊用自己風格無咁辛苦有咩錯先?咁係咪唔使鎖血咁柒先?

貼晒圖都不改鬥神弱點係組技+二輪牙同加奧朗勢均力敵係因為加納自負差啲玩出火呢個事實架喎
睇結果就係牙摔到鬥神
理得佢呃唔呃係咪光明正大
目前冇描寫過鬥神識地面技
被人帶落地面就bye bye
好大機會阿古谷打輸 黑警想殺人 尼可拉保命反殺 最後判拳願贏
我都幾鍾意刃刀個武藏
又係對方輸咗暈咗都照樣想殺埋對方
但佢又唔係痴線殺人狂
反而單純係覺得要死先係分出勝負
但佢又殺好多人
我覺得尼古拉同黑警之後都會有戲份
尼可拉贏 冇人死
乜鳩呀
痴撚線 個logic完全倒轉咗
你係咪覺得組技係一出就一定組到
咁出拳打唔中/俾人擋咗係咪打擊技就無效

但係你講到鬥神一定封鎖對方技能喎
組技無效喎
咁我咪話你知 鬥神場場都俾人組囉

鬥神鎖技呢樣野根本吹太大 最多咪對應到一部分招
但三朝句話 好大機會變成咁 因為黑驚一定係折磨個對手先 尼可拉忍唔住就會開殺界 有感覺會變成咁
打金田已經講咗鬥神有對策應付地面技
外號叫得死神姐係今場實有人死啦
之前場場都係煉獄死 今次應該到拳願
如果又係尼古拉死咁個角色就會同初見一模一樣
講緊係對全日本甚至係全世界最頂尖嘅鎖技
唔覺得鬥神會應付到
又有交嗌
鬥神係輸俾牙策略,唔係輸俾牙組技。你搞清楚概念先啦

鬥神中計之前牙嘅鎖技根本突破唔到

仲有我咪講咗牙"自認"卑鄙囉,幾時有話佢真係卑鄙

我講嘅全力係牙自認嘅全力,因為佢從來唔用欺騙策略,所以無計埋。計埋的話係牙高啲,始終贏咗

半途放棄拳擊,擒抱都出埋都叫堅持立技

王森幾時講二輪牙出唔到全力?我淨係見到佢話二輪牙係成長期,三輪牙係羽化之時。唔通我做gym, 今日舉鐵舉到60 kg,一個月後舉到80 kg,就代表我今日舉鐵冇盡全力?

牙中間已經放棄咗拳擊,轉用量身定制同組技,一樣突破唔到搏命鬥神,迫到要靠策略,我睇唔到佢一開始就用自己風格會有咩分別。

唔使貼圖,有少少邏輯都知,對住最不齒嘅欺騙策略嘅牙嚟講,如果可以用組技光明正大咁贏,佢絶對唔會用欺騙策略
無人話鬥神無地面技嘅對策喎但係未至於封鎖對手咁誇張
算啦 你話無效就無效 費事嘈
賴完呢樣賴嗰樣
得啦 鬥神唔會俾人投 知道
唔想承認但一直覺得佢幾型
喺絕命大賽嚇到啲想睇人死嘅觀眾瀨屎幾撚正
你要講logic,咁我就試下用三段論分析下

If p then q=If not q then not p

漫畫講得好清楚,牙身為強者prefer正面取勝,不齒欺騙策略

所以可以assume

If 牙可以單靠硬實力取勝 then 牙不會使用欺騙策略

牙使用欺騙策略

So,牙不能單靠硬實力取勝

由於組技屬於硬實力之子項,證明牙的組技同樣無法取勝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞