拳願奧米加集中討論區29

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
同埋小宇宙同牙鎖血個場
牙死都要打拳擊
小宇宙明顯對手實力係高幾班
冇啦啦逆轉一野就收皮真心on9
半邊肋骨碎晒,大脾無咗一大忽肉叫皮肉傷
起碼小宇宙無好似刹那咁俾王馬吊打
瞓過龍
牙中間已經放棄打拳擊
黑警似會發癲搞到輸…
巴黎死神似係虎之器
上集係愛德華同夏忌中間個個
最後出擒抱就贏咗
佢唔同鬥神玩咁耐立技應該唔使鎖血
又話雙王
而家又話遲啲挑戰king
咁佢地兩個係打過未
未打過唔係打到勢均力敵點樣雙王
拳願奧米加集中討論區26
https://lih.kg/snOLmeX
#669 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
好似有啲過度解讀
鬥神有應對其他武術嘅能力
但係又唔係打機 點可能一鎖就鎮晒所有技
事實上鬥神鎖咗牙啲技之後 牙都係可以用其他技嘅

我覺得係大久保吹大咗啫
同埋合理化點解綜合規則下可以有人淨係識立技都唔會俾人屈死
你覺得現實可以手指穿鋼鐵,一拳打爆石頭?

牙係喺鬥神食咗一拳,狀態大跌之後先搵到機會出招,佢之前一早已經放棄拳擊,事實上一樣俾鬥神封鎖

王森講咗,因為無形牙出招有delay會俾技術專精嘅鬥神勊制
黑警冇一次唔發癲
但唔知係咪作者偏心 黑警癲得黎型過其他癲佬好多
唔係喎
我印象中牙出咗量身定制都摔咗兩下鬥神落地
明顯出到其他技術喇

漫畫一定誇張啲嘅
不過我講緊鬥神鎖技喺拳願世界入面都係俾人吹大咗喎
佢係對踢技組技有對應手段
但係鎖到技係因為鬥神某程度上預讀到牙嘅招
無話一定鎖到架喎

加上係牙本身選項多先覺得拳擊係最佳選擇啫
唔通黑木 小宇宙嗰啲對上鬥神又焗住打拳擊咩
所以我覺得鎖技呢樣野係因對上傻仔二輪牙先做到
三輪牙應該都唔會咁易俾佢鎖到
尻估:

尼可拉 (A級最弱,因為煉獄規則不能殺人)
VS
黑警 (頂尖殺人狂)

黑警殺人 輸比賽

煉獄5勝
應該唔會啦,睇個劇情流向死神好多底牌,黑警贏面好細
利申:好想睇黑警發癲打到人叫救命
我都覺 似係會令佢輸 令佢崩潰自己嘅正義唔係正義

利申 我都好想再睇多次黑警指插
你不如重睇多次再駁嘴啦,牙摔鬥神係鬥神出搏命mode之前㗎

三輪牙本身就係針對鬥神呢類對手,無咗delay又有先之先,肯定鎖唔到㗎wo
留名等睇黑警畀巴黎仔㩒喺地下度砌
搏命之前唔係鎖緊技?
關搏唔搏命咩事?
事實係量身定制破咗鎖技喎
其實當初我又唔明點解山下會搵黑警同雷奄返黎,明知佢地都係不受控,比對家打敗都算啦,但勁過對家又好大機會會殺人

會違反「不殺」既規距,點計都係會輸
佢果時己經去到要搵冰室 牧師 室淵怎至係龍鬼呢啲級數

比我都揀黑警雷奄啦
早知煉獄咁廢叫仁王去啦
都唔係普通擒抱黎,係大9保擒抱

一早用就比對面防範到
冰室斷手帝就算啦
牧師實力其實差過理人未必夠打
反而室淵可以打吓

始終佢拳願賽對正猛虎喱類四強選手運氣太差
我覺得佢實力其實唔廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞