拳願奧米加集中討論區29

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
好睇過套漫畫本身
講到呢句都覺得會收皮。
就係要呢啲 冇人生攻擊就得
佢話卑鄙嗰格係有晒兩幕
左面打投絞極 右面係不壞
左面嗰個打投絞極你見到係用打擊技嘅架勢衝埋去再極速下潛擒抱 同直接擒抱衝埋去唔同
佢覺得兩個都係卑鄙所以唔到最後一刻都唔用
其實真係冇咩好拗
你覺得防到一下就可以一直防到落去
我覺得防御只係機率問題

好似你覺得目黑突破唔到暗黑鳥
我就覺得目黑越打越興奮 暗黑鳥(或者鬥神啦)只會越打越攰 此消彼長被目黑捉到就玩完
唔認原文嘅書盲又想轉移視線?

我無話組技對鬥神無效wow,我係話二輪牙嘅組技對鬥神無效。

你一路講緊嘅係牙贏鬥神嘅關鍵係組技而唔係欺騙策略

而原文一路講緊嘅係牙贏鬥神嘅關鍵係欺騙策略而唔係組技

舉個例子,如果今日我約泰臣隻揪,打打下我地下執舊磚扑到泰臣暈陀陀,再補多兩拳打暈佢。

咁你會唔會認我嘅拳擊對泰臣好有效,我靠拳擊贏咗泰臣?

咩叫邊個打得贏?三輪牙有先之先同減少咗出招delay,鬥神已經鎖唔到啦
出對抗賽前應該要多啲鋪排
例如搞一場拳願賽決定對抗賽規則
展現下煉獄選手實力同威脅
或者跟絕命賽咁搞賽前晚宴
塑造煉獄各選手性格同雙方選手互動
成班都仙人嚟
王馬師父可以擋子彈
咁你答我,如果牙覺得打投絞極對牙係卑鄙,咁點解佢對大久保用打投絞極又無話自己卑鄙?

我理解佢將兩幕擺喺一齊嘅意思係想表達,牙係靠打投絞極加欺騙策略先贏到。
換言之,單靠打投絞極係唔會贏到鬥神。

其實你講得啱,鬥神有機率失手,但問題連牙磅數重咁多,血條咁長又有不壞,本身組技又頂尖,都等唔到鬥神失手已經就快俾鬥神打殘,焗住要用欺騙策略先突破到,其他人都幾難

至於目黑,以佢對暗黑鳥都咁嘅表現,睇怕佢未突破鬥神之前已經俾鬥神打斷晒啲關節,無痛覺係俾打擊技克制。可以參考佐助打洪小虎。

其實寫返牙濱對摔角佬都好
等煉獄個邊有得發揮下
牙濱可以係柒之前型返次
又睇到摔角佬點玩飛空技
想問下
如果我約泰臣隻揪,點知中途我喺地下執舊磚扑到泰臣爆晒缸暈陀陀咁,我再補多兩拳打到佢瞓低

咁我可唔可以話泰臣應對唔到我嘅拳擊技術,我靠拳擊技術打贏泰臣
唔算反傷既,佢果下用手踭撞,正常鬥神都碎骨既,其實牙一直講緊既卑鄙就係講緊呢下架嘛,都唔知做乜嘈乜投組技,冇碎骨牙既投組技根本對鬥神無用
嘈到星期三
如果唔係一星期點捱
遲吓口試都冇埋啦
冇事嘅
差唔多準備開新post 之後等佢哋自己嘈
可能打尾二個場 話拳願贏多場就end king一定要出嚟打拎一勝 王馬壓軸最後出
一下激旺對面條友即刻飛出界
人哋避到就佢自己飛出界
笑死 又幾真
牙嗰時應該想用對手 強項 擊敗對手
牙開打無耐已經知道拳擊唔係對手,放棄咗拳擊

牙對鬥神可以分六個階段

第一階段: 牙用拳擊對戰鬥神拳擊,被吊打

第二階段: 牙自知拳擊不敵,主動放棄拳擊使用其他技術,但被鬥神拳擊技術封鎖,繼續被吊打

第三階段: 牙進化出針對鬥神拳擊技術嘅order made,成功破解鬥神拳擊嘅技術封鎖,鬥神解鎖超實戰泰拳

第四階段: 牙嘅order made對鬥神嘅超實戰泰拳失效,全力依然被超實戰泰拳壓制,封鎖到只能被動防禦,連脫力都做唔到,四肢就快被打殘

第五階段: 牙自知正面無法取勝,放下強者自負,使用自認卑鄙嘅欺騙策略,用不壞扮手殘,陰中鬥神下巴一拳。
鬥神失去平衡感,狀態大跌,企都企唔穩

等六階段: 進入最後攻防戰,鬥神狀態大跌,無辦法好似之前咁壓制牙,雙方演變成換血打法,最後牙用打投極絞突破鬥神,完。
又講得幾好
做到最後一個留言就係贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞