mox bank 討論區(4) 之信用咭去咗邊?

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
咁易興奮就死撚得啦

to mox
佢自己打飛機咪興奮囉
https://std.stheadline.com/daily/article/amp/2368977/%E6%97%A5%E5%A0%B1-%E9%87%91%E8%9E%8D-%E5%82%B3CEO%E6%9C%89%E6%84%8F%E8%AB%8B%E8%BE%AD-%E8%99%9B%E9%8A%80Mox%E9%AB%98%E5%B1%A4%E7%B4%9B%E8%B7%B3%E8%88%B9
本港虛擬銀行面世僅僅一年多,但期間不時有虛銀的高層連環跳船。據悉,渣打旗下的虛銀Mox於近數月亦有多名主管先後離任,除了2月已走人的資訊科技總監(CIO)外,最新還包括風險總監(CRO)和顧客策略及發展總監(CCO),再加上本身已懸空一段時間的產品總監(CPO)一職,令該行一時間有4個高層職位空缺。另有消息指,Mox行政總裁(CEO)顧海也有意請辭,該行正在市場物色新CEO人選。

走咗4個高層
支程會唔會趁機加大股權
哇屌 好撚驚 轉返走800k先
係咪可以 flip 去debit 同時保留 pccw 繳費 5%?
入唔撚到apss嘅
入唔到 搵客服又無回應
突然話5次密碼錯誤
要24小時後登入
我都係
執咗佢啦垃圾
苦主
話搶修中
成功入到
Mox Credit有冇得交水電煤管理費
我一睇以為係慶祝Mox生日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞