mox bank 討論區(4) 之信用咭去咗邊?

1001 回覆
7 Like 8 Dislike

Q: 依家仲有冇黑咭?
A: 除非你之前有預先登記/有其他尊貴邀請
無嘅話全部都藍咭
頭嗰兩萬個依家開始慢慢換黑咭
如果你係 恭喜你 俾啲耐性

Q: 有冇Apple Pay / Google pay?
A: 有 但冇Samsung Pay

Q: CashBack有幾多?
A: 所有交易有1% (無上限)
指定始創商戶有5%(最多回水$1000)

Q: 咁啲CashBack幾時派?
A: 交易成功之後嗰個夜晚12點截數
凌晨2點派錢 利息都係呢個時候派

Q: 呢間野咩背景?
A: 渣打佔<60% 但有一間中資(http://trip.com) 開唔開自己衡量

Q: 張卡有咩功用
A: Debit card 用 MasterCard network
普通碌卡paywave都得
仲可以用Jetco銀通ATM喺香港免費提款

Q: 連唔連到PPS
A: 連唔到 但用到FPS

Q: 有無得入票?
A: 無(又或者未有)

Q: 有冇得auto pay
A: 有 自己set返

Q: 經 Apple Pay 係始創商戶買嘢有無CashBack?
A: (多謝木盒仔巴打)
CashBack適用於所有合資格交易,包括網上交易。不論你所使用的是電子或實體Mox Card,或是透過電子銀包如Apple Pay和Google Pay付款,均可賺取CashBack。

Q: 依家放錢入去仲有幾多邊?
A: 50萬港元或以下的存款均可每日賺取年利率0.65%的利息*,包括週末和公眾假期。

仲有 mox 讀音 “莫s”
唔係MOS Burger嗰MOS

有其他問題就喺度問吓人
希望佢多啲新功能同埋優惠
張黑卡好靚
其實冇乜特別
好似係鈦金屬?
好雞既金屬卡
仲以為你唔再開post
lm
我覺得全黑無number係張卡到個下睇落好靚
話哂都founding member
點都有啲感情
老老柒柒,依家仲有邊間開得過
以前都幾鍾意mox
但係依家冇嘢說服到我用佢
老老柒柒,Za算係最有心搞
多優惠咪係

不過我都唔明啲人點解屌mox
人哋利率低咗姐
又話cut又屌 乞衣咩
0.65已經係銀行入面好高㗎啦
我所講嘅有心搞係佢哋會推出唔同嘅服務
佢地定時都會fb互等 答客嘅問題
同埋了解吓啲客諗咩 跟住再推啲活動出嚟
當然啦呢啲都係係你所講嘅優惠
Mox由開業到依家 佢推出左啲咩新功能?
我覺得有陣時屌Mox 係想佢變好
仲會屌佢真心想佢可以百屌成才
其他果d唔好話用,直頭睇下既興趣都無
我好認同佢做得虛擬銀行
基本上就要持續創新
個問題係佢比唔到excitement
純粹介面好用 儲下錢咁之後呢
老實講如果個功能係咁簡單嘅
我用HSBC都好過佢啦
主要佢咁多競爭對手
又有外幣又有做任務又有抽獎
我可以話其實真係吸引囉
佢洗錢係諗住營造高檔次嘅感覺
做得起之後就唔使放咁多錢
其實每間銀行都係咁
甚至ZA都係
不過你要放棄自己嘅特點
你都要搵一樣野繼續吸引顧客㗎
等佢哋啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞