mox bank 討論區(4) 之信用咭去咗邊?

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
你唔打算申請其他卡又唔介意比佢佔用左d個人信貸額度既可以一試
比張西卡hold 起幾萬limit
然後又唔cut得又無回贈
諗起都想屌
所以如果一路有放開錢係佢度既可以一試
但新開就唔抵囉 大勢都係cut優惠
依家做親cashback都係一兩個月一兩個月咁續
冇咩長遠著數
出面其他卡d迎新郁d都千幾二千蚊咁去
自己諗囉
張信用卡秒批
foodpanda 10%最有用
一星期叫三至四次
上限回$250

佢要我上傳銀行月結單
我上傳完佢話要等2日
冇叫我upload野
每個月計?
好狗
焗人上credit先繼續有優惠
今日起至31/7
10% foodpanda 上限$250
5% 嘅另外計 都係限250
睇返其實只係cap 到250$真係唔抵
如果你公司有OT錢 做社畜幾過鐘都夠250$
乜原來有影響?
每個人嘅credit limit都有限
回贈都有上限
好燶閪 成個mox嘅核心價值都奄
你揸住幾多張卡 每張卡批左幾多額 每個月找數找幾多 準唔準時
全部寫哂係tu 度
銀行就係睇住黎批卡同睇批幾多額比你
冇左tu的話 有心人不斷周圍申請好多唔同銀行唔同財仔既卡 再碌爆哂 走數移民
銀行咪好大風險?
所以每個人每個階段有幾多信貸額可以批到 銀行係有數得計
萬一有銀行批好大額比你 咁你之後再申請其他卡一係唔批 一係好低額度 除非你交到張再數目再高d既入息證明出黎 否則短期內會對申請其他卡有影響
Hongkongcard果邊有人貼出黎話mox批到30幾萬比佢 其實唔係好事黎
唔上credit係咪棄得
我有d card 無用係咪應該cut 左去?
1%無上限
呢個問題頗難答
睇人 假如你tu main到個靚grade
又唔係長期佔用太高比例既個人信貸額
唔cut都未必好大影響
所以好睇個人既理財方向同財務背景
冇話一定有或冇影響
睇你平時碌大約幾錢
要計下cut完之後佔你仲持有嘅信用卡credit limit 嘅百分比
一般建議唔好過五成
不過咁講mox = pccw = viu
個餅大到仆街好撚癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞