mox bank 討論區(4) 之信用咭去咗邊?

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
好似每次得2000咋wo如果唔係渣打
用Apple pay 指定商戶都有5%?
定一定要拍卡
認真問 我本身有mox debit,考慮緊開唔開mox credit,但我唔明點解佢要cut晒debit啲優惠(由指定商戶5%cashback,去到宜家全部1%,遲啲好似仲要減到全部0.5%),焗人開credit,究竟佢咁做有咩著數?唔通淨係博人唔記得交卡數罰錢 開mox credit又有冇伏呢?求指教
唔伏 碌完咪mox 到過錢找卡數
我都係簽完卡即找,繼續當debit card用
緊係要 credit 嚟開托非利息收入。
好似你所講,罰息,利息,手續費等,
都係收入來源。如果淨係得比客息同回贈,我諗多多錢都唔夠燒。都係個句,幾得準時還咭數就無咩伏,你只係睇 So 啱唔啱你就得,唔啱就唔用。
唔想開多張credit card, 搞到TU個grade花左就唔好啦
邊有咁易花
係囉,除非慣遲找卡數
虛擬銀行系統差點樣幫得落
真呀 有朋友有六張卡
但係準時找卡數TU都幾良好
其實係銀行app 睇下信用卡現金分期d 息都大概知自己咩料
從來唔會睇
因為無諗過會比利息
依家mox只係靠呢樣嘢賺錢

cs係咁講的 有無勇者試下伏
有同佢講話係mastercard自己嘅回贈
Mox新出嘅繳費功能 無得預繳
仲要次次入資料,唔明有咩人會用
咁新個CS都未必知
唔識唔知唔肯定既野正路都係答左你無先,費事孭鑊姐,打工仔心態大家都明

我本身咁岩要買野又無其他world mastercard所以照試
用MOX成功登記到
已經買左野但要商戶確認左先可以係回贈平台睇到張單
唔知要幾耐

RED肯定得,所以有RED優先用RED
我想問問
本身用緊mox debit
但想知 如果申請mox credit架話
係我依家手持緊個張mox卡同時upgrade可以debit credit兩用
定佢會寄多張卡過黎俾我咁?thanks
debit/credit都係同一個卡號
暫時只可以debit/credit 2選1
但之前睇訪問顧海話有計劃將來會搞可以debit/credit 同時存在

放心申請啦,反正無損失
感謝
xunliandata
但我想問
咁係咪即係申請完mox credit
最大既upgrade就係mox card多左credit limit咁
Apps入面其他功能都一切照咁?
即係可以照草錢有1%既interest 同埋都有轉數快功能咁?

我知我個問題好似有小小1999 同埋白痴 麻煩哂
其他一切照舊
mox credit先有既5% 10%cashback
同埋岩岩新出繳費功能(但繳費無現金回贈)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞