1人N件Amazon 抵買之選 (12)

1001 回覆
22 Like 10 Dislike
轉運/集運含酒精用品都幾乎唔會收
成支酒就更加無乜可能啦
目前應該得 pro 4 同 indoor cam 可以直連wifi

Pro 4 直連wifi象素有d差,唔知經hub會唔會好d
唔係,重有 essential
日馬可以試Tenso
就係想買essential
想問下加拿大amazon係咪好似同其他地區唔同,出咗order都冇即時扣信用卡嘅?
呢排amazon送貨速度如何? 佢6/16送到 會快過多再慢D?
之前去旅行時上樂天/amazon.jp買寄去便利店自取間酒舖都唔肯
佢地果邊寄酒應該有好多規範
由2016年開始用amazon
啱啱第1次發生疑似扣錯數事件
有冇人有類似經驗?
sms扣個數唔啱
不過未係e statement度睇佢實際扣左幾多
之前有試過 即刻走去問吓客服
結果原來係張單拆開咗兩個快遞,所以扣咗其中一邊嘅錢先
我依家係買5件野應該扣7千1
sms扣3次數加埋扣左8千8

不過啱啱google下話sms唔係實質扣數
要等睇statement先知有冇實質扣錯
佢成日預咗呢幾件一齊出就會話扣先
之後有delay/出倉地點問題就會去咗第張單到
第一個SMS就可以void鬼左

總之 statement/check到扣咗就直接搵cs啦
其實prime有咩咁抵
求花灑頭介紹
日本prime 2000羊以下都free delivery
德馬搵 Grohe / Hansgrohe
早幾日先買完for 屋企裝修
每件同香港比應該平 800至1000
免費雲端、免費Amazon Videos

根本抵到爛
我都係
得番photo係無限 片要計錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞