1人N件Amazon 抵買之選 (12)

1001 回覆
22 Like 10 Dislike
D 野幾正
想唔當骨直接買
平過香港買健力士嗰啲
塞唔落
WD Blue 4TB 2.5" 算唔算抵
圍起 $2700 左右
想講少少
Amazon 有五成以上(保守估計)嘅野都係淘寶貨,個賣家係大陸人只係你睇唔到,你見到個牌子你唔識,或者係啲雜牌其實都九成係 通常都會有prime shipping
某啲ship and sold by amazon 都係
有時你見到咁多五星評都係假嘅,大陸佬搵人寫
流程就係買完,上評,PayPal 退錢
近至iphone 線,webcam, 遠至傢俬都有,而且唔一定平
好多咩SD card 果啲野你係香港或者淘番黎可能會仲平,個廠根本就係大陸

大牌子會安全啲,such as 藥,護膚品,或者出名嘅衫
例子(呢啲都只係冰山一角)

講完希望大家唔好中伏,
如果有咩問題大家可以再問
你幅圖係咪D大陸佬搵人刷評?
最撚賤係我知道係有香港digitalmarketing佬專做呢D生意
係呀
我係外國用開Amazon 都要睇住中伏,個價貴淘寶幾倍
不過就免費退貨有時都唔會太擔心
但問題係大家係香港買退唔撚到所以想提提大家
唔做功課怪得邊個之前有條撚屌係撚咁推支那嘢仲好意思屌鳩人
想買電動牙刷有無介紹

notmadeinchina.directory
上amazon 比幾倍價錢買蝗國雜牌
照買條友智商有問題
想買運動衫褲個啲一禁most popular 全部都係不知名mic雜牌賣左幾千件
試吓Amazon Essential Store。買過衫褲,咁啱都係越南製。用戶Q&A section,好多時有人問產地,冇寫嘅又或拒絕正面回答,可以不理

有啲牌子,如New Balance,有支製/非支製。另一啲,如Dr Martens 清一色非支製
500G ~ 1TB M.2 果堆無乜點漲價喎......................
礦狗唔用細size?
amazon通常睇圖睇評價
有啲圖一睇就知係淘寶貨
香港啱用,通用電壓,Klipsch R-51PM 有源喇叭,all in one, 駁source就用得

https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B07FKCP7PZ/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=Klipsch+R-51PM+Powered+Bluetooth+Speaker&qid=1620378017&sr=8-3
問題係啲評都假
所以我偏向睇1-4 星評優先

不過比錢去對手公司product 上差評都現過
睇左essential store 都唔平啵

h&m 有啲made in Cambodia 仲平啲
h&m 唔止有cambodia ,仲有Bangladesh,質地手工ok架(衫褲都買過,減價時勁抵)鞋就勁多支製
呢個bf discount邊會成日做,你不如去旋轉木馬到等下有冇人放

一唔係等多兩三個月等今年prime day睇下有冇優惠
64蚊shipping
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞