迴避型依戀人格叫春區

619 回覆
301 Like 39 Dislike
放過自己 唔係你的錯
我係覺得好煩就懶得理 如果對方揾我就更煩
但其實會掛住人 好犯賤
個人認為 如果你咁辛苦嘅話 可以考慮吓放棄搵過個
唔嘗試信任對方都係無得搞
好慘鍾意親都係啲唔熟嘅人
迴避型人格得d陽光正能量人先救到,不性格好難變
點解你會覺得陽光正能量救到
一close又避對方
一陣個陽光正能量型又會話唔緊要架係度push佢
跟住仲避得勁
陽光type表示 你咪慢慢避,我都唔care, 我自給自足當放風箏
利申我唔係陽光type, 留意左巴打你好耐,同是天涯淪落人
咁最終都係要拉埋天窗架
唔通段關係一直都係放風箏咁 長遠點行
放咗手了
學到唔好哂時間呢type
除非你自己好吸引type
咪照結婚,照維持原狀既相處,迴避型佢哋就係因為咁樣舒服先至會用呢種方法同另一半相處。
結咗婚可能會親密返少少既,少少咁囉,但始終都係迴避型。而陽光type亦會繼續發光發輝,百搭既。
如果個陽光type係okay
其實行得到

不過咁 個陽光type點解一定會揀佢 佢一定會好受歡迎 而且大把更好既choice
陽光type既朋友唔係咁諗,佢覺得遇到左就要珍惜,無論對方係迴避型,焦慮型定陽光型,唔存在揀定唔揀。揀定唔揀只係存在係非陽光type, 因為段關係根本行唔到落去 放下啦巴打,咁樣大家都會痛苦
遇到左就要珍惜,無論對方係迴避型,焦慮型定陽光型
應該唔止陽光type做到

放下咗啦 討論下佢地姐
係唔止陽光type做到,應該話點解要揀佢係愛情上既個人取向。但同迴避型開心相處到就剩係陽光type做到。
正常關心佢會比到壓力佢 不如揾個正正常常既女仔拍
任何人地到咁sweet突然咁都會好不安 playboy除外
點先可以唔比壓力佢既情況下比佢知我唔會離開佢😞😞
放下執著啦師兄佢係需要你既,始終會搵返你,又何必搞到自己咁難睇呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞