迴避型依戀人格叫春區

619 回覆
301 Like 39 Dislike
事實都係真係會 「有日會離開」
唉 我都唔知點開口好
我地係long d 又飛唔到過去
佢話俾之前嘅long d經歷嚇親 唔想再傷一次 就乾脆唔好繼續
祝佢d前度長命百歲 百病纏身
其實咁講,佢係對自己冇信心,但係另一方面係你俾唔夠安全感佢,唔好死chur住人先,同佢講明白佢嘅睇法,之後先再算會好啲,佢嘅決定都唔係一時衝動
明白
我都有講呀 同埋諗住開番關之後隔一兩個月飛去揾下佢 睇下會點啦
我想之後揾番佢 但唔想chur得佢太勁
大家覺得message好定寫信好?
我覺得寫信佢有空間啲 可以睇唔睇/覆唔覆
我覺得電話講最好,不過唔知佢避你到咩程度
我都想呀 但應該唔得
咁好似texting好啲,寫信佢有機會唔睇,texting至少見到noticefication,佢唔睇,你寫乜都冇用
佢想慢慢fade out有你生活
唔識面對同處理呢段關係
想分手但又唔想開口
其實佢叫完分手之後既行為完全相反先痴線。
佢前晚叫分手做返朋友,我話好,跟住佢琴日又屌多我兩句,然後問我幾時得閒食飯。
真係做乜鳩
真正愛你嘅人係會包容你
經歷過高低嗰啲先係真愛
利申:A0。
你又有冇包容過人啊
發現自己係焦慮型依戀
在工作,生活同愛情上,小小嘅人事都會令自己唔開心
慢慢就開始逃避,唔去接觸別人,更唔會同人深交
做獨J,咩都自己一個人做,試過自己一個入醫院
你問我我實話有嫁雖然我基本上講咩都得
我講呢句純粹refer緊樓主話驚搞到人唔開心所以唔敢去愛
估唔到咁都可以俾人屌
我呢啲人下次無咩事都係唔好喺連登留言
講少幾句on9語錄咪冇人屌你
哈哈我覺得無咩問題
你唔鐘意其實ok
我俾人屌吓都無咩所謂
我知道自己用意咪得
但我覺得你第一個reply點都似未知我用意多過憎我講嗰啲所謂語錄
應該係唔好好心衝出嚟留個言咪唔洗俾人秒屌lol
我理撚得你咩用意

同埋我想樓主縮返去老母個閪度永遠唔好出嚟害人添
唔洗理佢啦
繼續同有心既人傾
我真心屌全部迴避老母
你慢慢屌到夠
我同個迴避ex上兩星期分咗手 話要有commitment好大壓力
仲諗住cool down下之後慢慢開導番佢
原來佢已經同其他人flirt緊
有時仆街真係唔好賴咩性格 做乜冇諗住認真仲要搞鳩我
根本十個迴避有九個啲行為同player冇分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞