美國老師講課時做出"瞇瞇眼"的歧視亞裔手勢,引發亞裔學生們不滿

376 回覆
259 Like 28 Dislike
有咩動作可以歧視返鬼佬激嬲佢地
你真係弱智我講緊平時d人會覺得外國人識分自己同大陸人好撚on9 唔係講緊大眼細眼依個情況
鳳眼樣=肉便器
亞洲人自己做得唔得?

黑人都會叫自己啲frd做nigga
見到啲兒登仔為咗踩低支那仔而要去踩低埋自己個種族就想笑
英國人成日笑美國人啲英文
直接打佢
亞洲人冇乜呢個幽默感
ALM
因為佢地已經睇慣晒眼大
老實講,笑人哋窮撚公屋仔呢啲低級趣味同so-called交流我真係留返畀你,我唔稀罕呢類交流
Anyways,你label一個人做窮撚公屋仔,的確佢哋係社經地位較低,但種族係冇高低之分
笑死
而家條白鬼擺明黎笑柒Asian
結果樓上仲咁多人幫佢護航
咁都講得出 應該係未去過外國 成世屈係香港
ff外面世界既美好 自己打飛機 可悲
有冇鬼佬眼細?
Ching Chong eat rice motherfucker
如果用對歧視黑人嘅果個程度去blame鳩個老師咪OK囉,都係racist大家公平啲,唔好淨係幫班黑人講嘢啊嘛
mads mikkelsen Norman Reedus?
根本兩樣嘢 又係度偷換概念
呢度好多傻鳩 覺得同外人一齊踩chinese 人地就會區別對待你 殊不知係人地眼中其實咪又係一鳩樣 兒登仔唔敢面對事實
BLM,but ALDM
即炒+全民狙擊 vs 停職調查+校長道歉

亞裔係咪個個要學泡菜仔咁全民當過兵先會比人respect?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞