美國老師講課時做出"瞇瞇眼"的歧視亞裔手勢,引發亞裔學生們不滿

376 回覆
259 Like 28 Dislike
咁你就要玻璃?
唔好咁撚on9啦
你企喺佢面前佢見到你個樣係點
你隻眼擺撚到明唔係鳳眼佢仲笑你鳳眼就係佢柒佢on9啦
有咩好嬲
你應該笑返佢on9

玻璃到好似中國人咁
拍戲搵亞洲男角色都係搵又矮又醜既
一黎玻璃心
二黎個教師柒嘅, 教學咪show教材, 做乜鳩會自己做出黎, 教nazi相關嘅野唔通又自己做埋個敬禮動作出黎咩
佢又講得冇錯
鬼佬明星娶返嚟啲亞洲面孔都係依種類型
那個那個
你呢種井底之蛙一定冇去過西方國家先講得出
上連登勿認真
State of California
中學有冇學咩叫stereotype?因為見過一啲亞洲人係眼細,所以就認定亞洲人係眼細。

就好似第一次見到東亞樣係中國人,於是見到東亞人就話佢中國人,然後無端端捉個韓國人、日本人叫住中國病毒一路打。

次次畫東亞人樣都畫個北佬樣出嚟,自己個羣體俾北佬代表咗就話因為自己唔係北佬,所以人哋唔係笑自己,呢啲叫自欺欺人。

無錯
人哋明顯就係笑鳩緊一樣你唔係嘅嘢
而你都要嬲嘅話就係你玻璃

佢係笑錯你呢樣嘢你唔識笑返佢white trash?
你係種族問題上講真話已經係太認真
連登仔:佢地識分香港人同大陸人
stereotype就係亞洲人統一形象
咁而家你就企喺你面前笑你鳳眼
咁你都唔係鳳眼有乜撚嘢好嬲
笑返佢以偏概全white trash唔撚識㗎?
True
條友天真過天真鮑
未去過外國比人racist緊係可以隔住鍵盤講到自己幾咁大氣
原來盲到連係咪鳳眼都唔識分
無話要分香港定支那
但笑一個唔係鳳眼嘅人鳳眼係咩玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞