留港生育不移民 準爸媽:免於恐懼如常生活是最大抗衡

481 回覆
73 Like 579 Dislike
改定名叫做屈原都ok了
算啦 佢地生仔已經係對佢地最大既懲罰
又負多條債了

兩條友都好撚樣衰 港豬相由心生
回乜柒歸 香港從來同中國冇從屬關係 點都係叫主權移交啦
同意
自己on9令下一代suffer
真係死幾多次都唔夠
細路仔無得揀 成世要捱

就好似回歸果陣兩老無走
不過睇返 果陣真係唔夠條件要即走
我都唔太怪佢地

但如果變成係依家
而我係個仔
大左應該真係可以直接無視兩老

不過respect手足果段
真係每次最多quote下

好多5毛分化引戰
未必,個仔會怨父母唔係正宗強國人喺強國出世,一世都要背住個惡魔的後裔名義既包袱生存,終其一生要努力為黨為國貢獻,做個榮譽新香港人
似遊行都唔會去嗰班
魯魯修 :(
冇腦學人生仔
唔知點解好多父母講嘢都自相矛盾
點解唔担白啲講自己唔記得避孕或自己有私心?

我周圍除咗信耶穌嗰啲會生, 其他都無. 信耶穌嗰啲通常都好樂觀, 覺得主自有安排, WELL,WHO KNOWS?

ANYWAY, 唔有都有咗, 講咩都TOO LATE, GOOD LUCK
但條女對答正常d
兩條死仆街含家剷臨急屌西唔記得買袋咋下話
俾人強姦自己享受埋當做抗衡
一開始講到香港教育制度幾差
下一句就話社會環境越差,越要做想做嘅事
明明本身生仔就唔係佢地想做嘅事,有左咪搵個藉口解釋
好心諗清楚先接受訪問啦
有錢咪得咯,個細佬想移民享受又得,想捱苦又得

冇錢生仔正仆街
一方面話香港文化無以為繼,愈來愈多新移民
一方面有個風向會唱啖生細路+生咗累咗小朋友
其實未有咁快會進展成咁
真正嘅pr唔係純粹吹風叫人走或且叫人留,係將走同留推到去兩個極端。
例如:
唔走=害仔女,入集中營,做支那豬。

移民=生活好,咩都順風順水。

走 =等瞓街。
其實唔少兒登仔畀人帶咗風向都唔知,但諷刺嘅係唔少兒登仔見識實在大少,甚至根本未去過外國,所以咪畀人帶風向囉。
信耶穌嗰班會生好正常,嗰班人起碼唔會諗野鑽牛角尖
咁呀 慢慢等啦 香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞