留港生育不移民 準爸媽:免於恐懼如常生活是最大抗衡

481 回覆
73 Like 579 Dislike
香港人成立自己嘅武軍隊先會留低

香港獨立唯一出路!!!
小朋友長大後

唉自己父母真on9 當年冇跟住移民潮走人
依家留港on99
為甚麼不安安靜靜在香港,最多噤聲…

免於恐懼?
梗係生完仔先至走啦! 去英國生可能要俾錢
真係好痴線

好似將自己生活既不幸代入晒落個小朋友既未來咁再講佢必定失敗
將自己睇得咁高
佢可能覺得打壓已經完咗呢
有得揀避孕
避完孕都失敗可以叫無得揀
但機率細好多
有仔女既
咪即管留佢係到感受新一代既教育
D老師講句人話都訂牌
會教D咩人出黎

自己一支公既走唔走WFC你死你事
但係有小朋友都唔走呢就係自私
仆街程度有如97前唔撚幫仔女拎BNO既仆街
屌那星國安法6個CREDIT
其實文中對夫婦根本就係製造下一代小粉紅,唔好話咩文中話會俾佢哋出去讀書,依家喺外國班支那後生唔係出國咩,洗咗腦就洗咗
係就要生多幾件
係呀 我哋細個睇啲普通嘢都好正路
但留喺香港就唔好睇喇
生唔緊要,但要俾佢知道咩叫良知同史實,共產黨有咩「偉業」。
乜撚野「太早教生存技巧係洗腦⋯⋯」「小學階段沒有太多敏感政治立場⋯⋯」真係太睇小共產黨喺教育上洗腦嘅威力。

做父母唔喺佢日常時候扶返正佢嘅價值觀同俾佢知史實,小朋友就好快根正苗紅,到時批鬥返呢對on9父母話佢唔夠愛黨愛國個陣就唔好喊!
無錯
冇武裝 留係度等俾人玩殘咩
你呢啲就係好典型畀人帶風向,唔帶仔女走=害仔女同自私,夾硬將走同留講到兩個極端,坦白講唔係去到外國就一定更加好,做父母嘅最緊要識得衡量,我相信正如上文嗰對父母去過外國,之後就會衡量究竟留好定走好,最後得出留更好嘅結論。從來都唔會講到話走就一定係為仔女好留就一定係自私,只有親身經歷同經驗先係一切。
大個就埋支那人後代堆架啦 估下玩緊抖音仲記唔記得老豆老母講過乜
冇錢冇學歷點移民?
你睇佢地個款都唔似有錢啦
同啲niggar有咩分別
大陸夠大把人係咁生活,只不過睇下你適唔適應到個環境
已走
留底先係勇氣...
對家攪到教育喇 仲懵剩剩鳩叫風向風向
用下你個閪腦
而家掉返你去中學要你愛國教育你點諗?
呢點就好靠父母點樣執行身教點樣加強仔女對香港人呢個身份嘅歸屬感,唔係單純移唔移民就可以解決到嘅問題。
成個訪問睇兩段都知條女on撚 79
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞