留港生育不移民 準爸媽:免於恐懼如常生活是最大抗衡

481 回覆
73 Like 579 Dislike
「跟他一起以後,才發覺在幸福家庭成長,跟不快樂的家庭,原來很不同——他的身心靈都很健康。他穩定、EQ高、善良,又會遷就、包容人,成長環境原來對人很大影響……遇上他,才發覺有小朋友都不是慘事!」

佢咁搞笑
又發覺人要幸福成長
先會身心靈健康
但佢地上面又同意而家環境差到準備要噤聲
咁小朋友仲點幸福成長
九唔搭八
好矛盾
一撚定
下一代有下一代嘅生活,佢地嘅諗法都錯唔晒,70-80年代一樣生活/社會環境惡劣,咪又係咁生⋯ 當然,能夠移民後先生就最理想⋯
明知香港情況差都仲生?害埋下一代

純粹為咗滿足自己生兒育女嘅欲望,好自私
決定係香港買樓生仔,變相認同政府,一律唔係同路人
好無知。
以為仲可以唔出聲就如常生活。
個仔: 唔講得唔好
比老共統治好幸福

(暗啞底: 屌你老母
你蠢都算
仲要我成世人留咗係香港陪你受
你都只係剩低收尾幾年
叫做享受過自由的香港

我依家焗住要愛國
唔公義無道德的 都要硬食
仲要係因為你條契弟
我被label左係香港人
樓上有位都空降純種大陸人
成世捱騾仔為生存
唔係生活呀仆街)
呢種思維 真係有鳩病
威權政府 慢慢侵蝕你 ,你既對抗 就係扮無事
WFC
諗起森仔
你係咪留低果個呀?學定蝗語先啦
支那賤畜
自己跪都算
要埋下一代跪
如常生活出街食飯都要寫紙同嘟野監控啦
好快今年就有普通話立法會議員 全面進場
D 傻西 仲諗緊 PR 分化

已經做到出晒面啦 ,
仲洗理你班柒頭感受咩
驚你輿論壓力???
點解唔可以放過個小朋友,呢個悲劇係我地呢代完左佢啦好嗎
而家D 小學生開始 蝗語溝通,
再多十幾廿年 講 廣東話 變到原罪一樣

燒到班傻西後門 先知驚
就算自己決定留港唔移民,都唔好搞咁多野啦,害左下一代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞