留港生育不移民 準爸媽:免於恐懼如常生活是最大抗衡

481 回覆
73 Like 579 Dislike
過多十年佢地變藍絲架喇.
好多廢老都係講一套做一套,總之唔搞到自己就得
cls
我老母講嘅野估唔到佢咁後生都會講
諗下當20年後當香港光復左,佢d仔女就係低質小粉紅,你d仔女就係高質海歸派,人工差一大節,而佢嘅父母仍然會繼續死撐”我冇後悔當年冇選擇離開香港 我慶幸當年冇跟移民潮離開香港 我冇我冇我冇⋯” 你啲劇情都唔知loop 過幾多次 你睇吓97移民嗰班人帶返黎嘅仔女,同埋而家既你自己都明晒啦
其實係去大灣區移民
其實好多港豬都係咁諗
「講呢啲嘢會犯法?咁我唔講囉
我本身都唔會講呢啲嘢㗎啦!邊會搞到我」
著草撚
Sylvia和丈夫阿暉分別從事文化界及電影業

想問下佢地而家仲有無工開
D人無勇氣去開展新生活就諗個籍口留低做港豬嘛。咩正常生活係抗爭唧,呃到自己呃唔到人囉
成篇野矛盾到極點

又話香港唔適合生仔,轉個頭又生
又話禁聲嘅話唔出聲就得,轉個頭又話小朋友要忠於自己
有甴爺爺的溫暖喎。加2分都有掛?
喂,無移果啲好多分分鐘無得揀先走唔到。
呢個明知個氹都俾個仔啋,點撚同?
交緊稅養港共
你讀寫障礙?

唔去外國留學由自可
一去留學, 擴闊視野,
然後知道原來自己有機會一出世就機會可以做外國人
而自己兩老選擇放棄 個仔女會點諗?
呢兩個真係懷疑精神有問題
係呀。自己無膽上前

叫個女上前線囉
放咩棄?人哋喺外國讀過書生活過之後番香港再決定留喺香港,起碼人哋真係經歷過。
屋企睇live當去左
公職人員應該4年內要接受再教育營拎張愛國證書

香港個再教育營應該係超豪華版五星級住宿、餐餐自助餐,好食好住。只需日日學支共修改嘅近代史,睇下洗腦片1個鐘,就自由活動

下一步就係要有愛國證書先準拎簽證旅行
呃到自己就嬴架喇
拎住bc讀哂番書,唔叻呀,但輕鬆冇腦高人工
夜晚食飯睇下83台咋點會同你睇live
83台我屌
隻豬閪會問你點解唔扮正常咁過日子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞