大J又亂教人菠蘿即係鳳梨

419 回覆
71 Like 1206 Dislike
咪喺
係啲人吹毛求疵好似食飽飯冇嘢做無啦啦拎個topic出嚟講
唔理菠蘿鳳梨先
佢以為水魚同龜係一樣就真心on9
咪又係菠蘿
又ban少件
樓主同你咪一樣
唔同層姐嘛。。
貓,貓科貓屬
老虎,貓科豹屬
動物界 Animalia 脊索動物門 Chordata 爬行綱 Reptilia 龜鱉目 Testudines 鱉科 Trionychidae 斑鱉屬 Rafetus 斑鱉 R. swinhoei

動物界 Animalia 脊索動物門 Chordata 爬行綱 Reptilia 龜鱉目 Testudines 澤龜科 Emydidae 彩龜屬 Trachemys 彩龜 T. scripta 紅耳龜 T. s. elegans

水魚係再高級D既"科"已經分左出黎, 龜我用巴西龜做例子, 講完, 冇補充
約定俗成囉 香港係叫開菠蘿 係香港人都知菠蘿係咩樣 鳳梨大家都知係咩 但多數都係食鳳梨蘇先會咁叫 唔通又日日捉人話講巴士的士係錯咩 係bus taxi咁啊?
屌你老母
咁新奇士橙同沉默是柑
都係一樣啦
大家都係Citrus
呢個都算易睇
我之前同連登仔解釋
美洲豹同豹唔同,俾某個連登仔屌到仆街
大J不嬲柒開
伍公子個單 不知幾多行內人笑大丁無知
你去wiki睇下囉
根本同一種植物
再加上我港台星三地都去,知道佢地個叫法
你自己收皮就得,唔需要請食飯
係咪掉轉左
菠蘿係鳳梨屬
鳳梨唔一定係菠蘿
咁建興同富士有咩分別??
佢水魚同龜都分唔到又真係誇張咗啲嘅
柑橘屬水果
咁係菠蘿定鳳梨
富士蘋果同美國蘋果 邊種先係蘋果
樓主快啲走
兒登好多大丁打手
唔比人討論佢批評佢㗎
佢要請食飯
馬來西亞稱黃梨,新加坡稱黃梨,港澳稱菠蘿,台灣稱鳳梨, 是原產於南美洲的熱帶水果,為禾本目鳳梨科鳳梨屬植物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞