大J又亂教人菠蘿即係鳳梨

419 回覆
71 Like 1206 Dislike
又block一隻
男人女人都係「人」嘅subset, 而女人不等於男人, 所以我哋俾個名稱叫「女人」去辨識
如果菠蘿不等於鳳梨, 咁台灣人係咪叫菠蘿做「菠蘿」或其他名?
喺香港將一箱菠蘿運去台灣, 台灣人會叫做「菠蘿」?
喺台灣將一箱鳳梨運去香港, 香港人會叫做「鳳梨」?
鬼佬又點叫? 咪又係叫「pineapple」
你唔好唔同地區唔同名就溝埋一齊講, 去證明係兩樣嘢
我 幹你娘臭雞掰 係咪唔等於我有 𨳒你老母臭閪 嘅意思啊

我論點喺邊都未搞清楚就走去話我邏輯錯, 重有我一開始係問問題先, 呢個係謙虛而有效嘅求真方法, 燒生冇教你邏輯同講蘇格拉底嘅故事咩?
植物比起動物係好易可以產生出雜交品種, 因為基因相容性高D
菠蘿去咗釘會爆炸喎 點食
界:植物界 Plantae
演化支:被子植物 Angiosperms
演化支:單子葉植物 Monocots
演化支:鴨跖草類植物 Commelinids
目:禾本目 Poales
科:鳳梨科 Bromeliaceae
屬:鳳梨屬 Ananas
種:菠蘿 A. comosus
英文叫pineapple
咁芝娃娃同狼狗又一樣? 我不能接受
咁都好嘈 戇鳩鳩
燒生講就係真理?
學術上可能唔同, 上面有人講, 但係咪以後講嘢都要用學名
而台灣社會叫鳳梨唔叫菠蘿
佢住台灣, 你叫佢行出街問人乜嘢叫菠蘿囉
其實你一個Post幾錢?
當年燒生打黃霑出到$100一拳, 今日你出幾多個post可以賺$100?
咁大樹菠蘿呢
樓主好撚柒
鯨魚唔係魚呀?!
兩隻其實都有釘 只係深淺 大細
一個有鉗,一個無鉗
無鉗先係龍蝦,有鉗係海螯蝦
波士頓龍蝦反而同小龍蝦比較近似,大家都係螯蝦類,而唔係龍蝦類

一個post可以block咁多弱智

樓主擺明就係針條大j先搵野講

點知下面一堆傻尻仲理直氣壯搏先好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞