大J又亂教人菠蘿即係鳳梨

419 回覆
71 Like 1206 Dislike
我住果邊生果舖賣綠色嘅柳丁成個波咁圓細過新奇士橙一半表皮冇新奇士橙咁粗糙食落冇4012咁甜但係多汁
去飲手搖都見好多綠柳丁
如果有幾會去台灣飲手搖要問店員
因為兩個其中一個會酸啲
細聲啲啦

連登仔好撑大丁嫁
外觀唔同就唔係 咁呢隻一定唔撚係貓嚟
讀過大學都知道維基百科唔可以做references
維基百科人人都可以改,根本唔可靠
波羅連釘食
唔浸鹽水食完會咀痕
其實可以係品種一樣,但兩種可以唔同叫法,因為佢地食係有分別,菠蘿就算係日本種都唔食得個芯,但鳳季可以食,可以用食唔食到個芯黎分別兩種名
大J盤沙律錢去左邊
其實可以係品種一樣,但兩種可以唔同叫法,因為佢地食係有分別,菠蘿就算係日本種都唔食得個芯,但鳳可以食,可以用食唔食到個芯黎分別兩種名
讀過大學都知可以搵維基下面reference個份paper黎做自己個reference但其實段野都係係維基搵嘅
叫返鳳梨囉
泰國/菲律賓入口嗰啲佢哋都係叫泰國鳳梨/菲律賓鳳梨
係香港某啲人先咁on9覺得泰國/菲律賓嗰啲係菠蘿 台灣嗰啲係鳳梨
唔同品種喎
有幾多人冇睇內文?
綠色只係無咁熟個陣收成下話
我唔知佢個種係唔係一樣
但係台灣橙同新奇士橙好唔同
我只係主觀咁講
唔係架綠色都甜手搖店都係用綠色
沖繩手撕菠蘿 連芯都可以食
係咪又要分多個種類?
科興同biontech 咪又係疫苗
仲唔快d 打科興
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞