有冇人讀psychology

954 回覆
44 Like 11 Dislike
都係架,不過撈其他行業撈得好都會好高人工
建議你覺得呢d 都難可以唔洗再讀落去
去到research method 寫paper 玩死你
純心唔會點教, counselling major先會深入教呢啲
讀psyc好處係你會勁快上手唔同approach原理係乜
然後就講返相對應嘅嘢,變相份人會好圓滑,而且唔太容易得罪人
我都唔知到呢d難既話thesis點寫...
凈用correlation?
我想專注係一個field,因為做research好大工程,我驚會兼顧唔到
我諗qualitative analysis 囉唯有
全部文字
Quali仲難寫啦...
唔使咁諗
可以好肯定話比你聽唔係
咁係咪要搵返同education有關嘅intern當儲經驗?
psyc黎講呢啲真係basic到冇得再basic
剩係senior year 睇嘅paper已經唔會有呢啲咁簡單嘅stat睇
一做fyp你會明呢堆嘢係完全唔足夠你去analyse d data
c range都唔知有冇
呢d 根本係1 字頭既course 學既野黎
bba d 人上stat 都係學呢d
Quali好難寫得好...
其實而家psycho都開始普及架啦,都好多人讀,其實濫唔濫都係時間問題我覺得佢地唔想咁多人同佢地爭飯碗所以先隔一年開master
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞