有冇人讀psychology

954 回覆
44 Like 11 Dislike
原來今年改咗
夠placement 位咩?成日都吹到好缺咁
好過打工啦
心理學有投股1/3-1/2功效
慢慢摸索下,總會有出路的
好呀我try下
咁我地以後多啲交流心得呀
希望係咁啦,我唔想僱主見到我係樹仁出身就唔比offer我
唔係呀,我真係純粹厚面皮咁問人咋我冇福利派可言
唔明點解香港咁需要精神科/CP/EP 但係搞到入學門檻高到仆街 master又唔係年年開。intern又唔撚比做有關嘅工作 又話要2 YEARS RELEVANT EXPERIENCE 依家學校比intern我地做都係係啲垃圾NGO做阿四 仲叫我寫report要link psychological theory on99...
唔係啦
想放棄證明你其實對psycho個興趣無你想象中咁大
一係及早放棄,一係頂硬上,但一定會好辛苦。
不如認清自己個內心想法先,唔係就行好多冤枉路
會。
利申:過來人,乞食左幾年,最近先搵到自己鐘意既野
放心 係呢行樹仁聲譽算好
商界MT個類就真係收皮
恆大都搵到offer你驚閪咩
Coun psy多placement,純心冇乜
我本身係到呻下,點知引到勁多人入黎圍爐,佢地比到好多正能量我,跟住我好返少少,就去鼓勵人
Sorry我份人有啲矛盾
咁如果有人係樹仁出身,佢interested in Busi果啲係咪冇機?
咁又係,有能力嘅話人地唔會介意出身
I mean一啲大競爭嘅職位都有恆大仔入去
你唔洗驚
帳面好似好靚就得
Scan cv個part真係唔夠打架
真係隨時比HR見到就篩走晒
要靠相關經驗個啲囉

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞