有冇人讀psychology

954 回覆
44 Like 11 Dislike
想搵同好👋🏻🙌🏻而家讀psycho讀到半放棄狀態,想搵返啲動力
點解想放棄?
psycho好野嚟
捱得過啲悶鳩statistics同埋development psy又一條好漢
等乞食
啲stat先係好野
最怕計數
Year 4
咁你係咪識讀心術
呢句好笑
諗定去邊到乞食未?
利申grad咗幾年 做緊唔關事嘅乞食工
其實係因為讀到冇晒方向,唔知自己想點睇journal睇到人都癲
Btw辛苦晒巴打啦,讀double degree好唔容易,你好叻呀
Year 2
其實搵工都相對上較難,因為讀完psycho搵咩工都得,變相睇落好多選擇,但係揀起上嚟都幾花時間
而且要繼續讀上去先有psycho專業資格,我朝住呢個方向行,但係而家又想放棄,想死
其實stat同埋develop都唔悶,計下啲簡單數,睇下一個人點成長對我嚟講係好正雖然我對psycho好有興趣,但係我而家冇方向,9 fing fing咁,溫書又唔係,唔溫書又唔係,好矛盾呀
d 數多數用計數機就搞掂
只係要諗應用返邊個method 去test 個hypothesis 姐
我都係psycho
喪睇paper

把打邊間U
You're right讀完呢科出黎又唔係會搵到錢
我有時都係到諗為興趣而讀呢科有冇錯我係大家姐,仲有幾個細佬妹要照顧,佢地讀緊中學我想出到黎做嘢嘅人工可以fulfil到屋企,但係而家仆街政府搞到咁,加上本身香港人工又唔係高,唉
C Hing讀邊個professional?bio psy定其他果三個profession
Psy
唔識架,最多從你嘅行為入面睇到少少你嘅心理,真係少少架咋唔係單憑你眼神就知你諗乜,如果係咁嘅話我就唔洗讀psycho啦,直接跟人學輪眼啦
諗住繼續讀上去,當然係邊做嘢邊讀書啦,我想做多啲research果方面嘅嘢
巴打而家撈咩工
我都係咁,無哂動力,想得過且過算
出黎做心理學家就發達
點解搵唔到錢?
好多人都有心理健康問題,我覺得可以好發達喎,如果你捱到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞