智商低過70已經係智障,下圖啲nigga國家係點生存的?

399 回覆
922 Like 94 Dislike
香港新加坡南韓
全撚部由細操數操到大 補習文化極盛 is test前做埋操練
自己諗
點解咁樣就係自由?
基本上非洲大部份國家都係獨裁政權嚟
定你覺得喺獨裁國家下可以自己打獵,種田已經好自由?
起碼成個社會氣氛唔會咁壓抑先啦
香港日日有人跳樓隔日有人斬人
非洲人打下獵,香港你打隻雀都拉得
種田更加唔洗講
認真答 iq test(wisc)主要分有四part
有兩part係會同exposure education 有關 (例如一啲常識、邏輯推理問題)非洲國家嘅人可能exposures較少 無quality education有啲題目唔會識答
IQ係強勢既人定義架姐
你去到人地部落, 愛因斯坦都俾人當智障啦
我只係想講, 地區差異咁大, 你一個IQ TEST根本反映唔到D咩
其實你就咁話人邏輯差 但又唔去證明 指出邊個位有謬誤
會唔會你先係邏輯思維差低iq個個
咁猩猩嘅文化都幾唔錯,起碼求生技能好過班nigga,班nigga日日淨係屌女屌到人口過多無嘢好食要食泥餅
iq test本身係比冇訓練過既人test
訓練左就冇左iq既意義
因為iq test目的係搵人類最原始既智能
咁你喺非洲草原生存都唔識啲斑馬咪會當你智障
智商低但易滿足點都開心過排前10既國家
所以唔準,iq test根本就唔係比操過既人玩

利申:心理學grad
點睇樓主回避左你個留言
無接受過教育會連要做咩都唔知
佢哋無資源到連cement 都要船運過去
靠中共
佢避左唔少
咁又點 人地就係講iq 你講咩唔係啫
我冇話唔係, 我話IQ TEST個分冇意思姐
咁以iq test 黑人事實係低 講咩求生技能勁同iq 完全冇關係 係都要撈埋一齊講
其實心理學真係咁講,心理學家搞盡腦汁去諗點度人類既IQ,始終都得唔得最完美最客觀既方法

佢地想排除文化教育既影響所以iq test先有咁多圖形,當然有d iq test係偏文字,所以果d係有文化既影響

同埋心理學家想透過反應同思考速度黎到量度iq,所以做呢d test會有限時,但係咪一定快先係聰明呢,又未必

所以圖形既iq test後半部會越黎越多更複雜既pattern,咁係咪曉recognize複雜既pattern就一定聰明呀?又有排拗

所以其實始終冇一個完美既方案量度iq,只能盡善美

利伸:心理學grad,轉左讀engine
其實你係咪唔識睇字?
樓主問點解智障要用IQ TEST區分
有人咪答個個地區唔同, 所以咪講到求生技能
不如你睇下字先啦
求生技能點同iq 呀 戇鳩仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞