智商低過70已經係智障,下圖啲nigga國家係點生存的?

399 回覆
922 Like 94 Dislike
加蓬得64-66
咁奧巴美揚去到歐洲踢咁多年波咪好撚勁
就好似起香港
popo揾得多過大把大學生
識避開啲猛獸,整陷阱就夠,唔洗識計數
你自己個標題講生存
問下d局長點生存就略懂一二
咁應該問返點生活
有個iq 160好高喎
香港重有希望?笑到我

大家都移撚哂民
佢又做得到幾多野?
為邊個係一回事
真係聰明既人係可以喺絕處求生

IQ高唔等於嗰個人喺通曉民情
即係畀哂你全部局長IQ200

離撚哂地咪又係今時今日呢班臭四
其實如果曾經讀嘅公開試成績好好
就算幾多年後稍微revisit一下 都會咁上下 因為過d memory同skill只係封存係你個腦入面 activate返就得
(本人就係咁嘅例子,做補習老師想keep up而家考卷)利申 大學讀science
比少少資料大家作補充

如果你做過full iq test的話,就會知道其實個test at least包三part,純圖形處理(流體智力)、數學(晶體智力)、語言(晶體智力)。
補充:流體智力被認為係先天;晶體智力係後天。
所以take test之前會問你係唔係讀maths。
因此,我哋應該討論嘅重點就係:純圖形處理是否淨係反映到流體智力,而唔包括晶體智力。

關於最尾果個問題,我覺得可以由IQ test嘅design 同IQ嘅意義去解釋。

流體智商反映人嘅先天學習能力。一個人學得快唔快其實同推理能力最有關係,數學公式、科學理論甚至到音樂、文學,全部都係理解然後推理。

所以iq test嘅設計就係用抽象圖形去考你嘅理解、推理能力。btw,點解純圖形?因為一旦加入數字同文字就測唔到文盲、閱讀障礙嘅人嘅智商;所以數字同文字嘅iq test就用嚟test晶體智商

利申唔係讀psychology ,只係偶爾會睇下psychology 嘅paper
無受教育咪咁既後果

Geography有個section就係講地理位置點影響一個國家既發展水平

美國呢啲有國力既國家同土地貧瘠,乾到連農業社會都好難發展既熱帶地區,其實根本無得比

如果無接受過教育,佢哋點會明白生仔只係延續貧窮
其實都係睇你係咪既得利益者啫
有班黃既咪又係同藍屍差唔多

政治光譜拎唔到黎分人分群分善惡
黃既唔見得一定會做善事
藍既癬部分都唔係支持緊個政府
只係選擇逃避同妥協
可以講既係大家有common purpose先會聚埋一齊
生活環境咪令到一個群體選擇佢既發展模式囉
一味喺到話黑人大賓周
黑人蠢

咁如果有一日Oxbridge做左呢啲statistics 咪有公信力囉

連登開個post唔會多咗人認同架喎

即係個分別只係人哋比較有家教唔會亂咁歧視人
例如邊個?有邊啲出名嘅科學家係第三世界嚟?你仲要講大把添
學黎都未必用係正當野度,舉例,以色列人學科技可以發明新野造福人群,巴勒斯坦人學科技就係搞恐怖襲擊(不過果班豬真心想學先算,剩係識收中國D軍火打以色列)
我剩係知大把第三世界既人學完科學係用黎做D仆街野,伊拉克、伊朗大把
pin得
呢d打飛機把撚咩,高又點,閪正苦,閪撚晒la
樓主過到去非洲會唔會俾當地人笑連魚都唔識捉 正一弱智仔黎

係,所以連海豚都有資格笑鳩人
高嘅個政府唔一定係好,但我又冇見過低嘅個政府會係完善
落到黎嗰啲莫非你又唔覺得你係extreme value?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞