智商低過70已經係智障,下圖啲nigga國家係點生存的?

399 回覆
922 Like 94 Dislike
你睇下東非嗰班先講啦
佢哋撚識玩咩
英國辛苦經營,支那?愚民政策好!
有BBC識打籃球咪夠
睇你咩科 你試下搵 science既人做
啱呀
假設今日嘅iq test加入捕魚,鑽木取火,開墾土地,香港應該九成人都變左弱智
人哋專登寧左勿右先咁謝
如果真係講學歷佢哋勁過大把人
因為智障嘅定義係有一班受過教育嘅人去定義 唔同文化根本就有唔同嘅定義 如果你去到嗰啲國家 你唔識打獵唔識起屋唔識捕魚 你都係一個智障
佢地自殺率大概係幾多
智商TEST我覺得係有得訓練
佢地應該主要係冇乜接受教育姐
冇乜邏輯訓練IQ TEST自然低分

亦都咁講, 佢地係佢地個環境生存根本唔需要高IQ
咁點解智障嘅定義係要用iq test嚟分?
因為智障嘅定義係有一班受過教育嘅人去定義 唔同文化根本就有唔同嘅定義 如果你去到嗰啲國家 你唔識打獵唔識起屋唔識捕魚 你都係一個智障

well said
去到第三國家連生存都唔識人地真係當你智障
如果用整餅食嚟比我哋又真係比唔上
咁其實香港啲弱智人士其實係非洲係正常人士。我地錯怪了弱智嘅朋友啦。 香港嘅弱智人士可以去非洲都有一番作為。
所以咪仟支那一帶一路食緊
何謂智障 - 香港智障人士體育協會
https://www.hksapid.org.hk/about_intellectual.php
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞