智商低過70已經係智障,下圖啲nigga國家係點生存的?

399 回覆
922 Like 94 Dislike
印度呢
利申140😆
都重低過羅致光
有無睇過阿甘正傳?
因為設計唔到一個test只test一個人先天/基因上有幾聰明, 一定會涉及到後天教育嘅影響
香港人咁高智商,但掉香港D金融才俊去非洲草原生存,可以生存幾耐呢?
體重?
iq 應該唔等於生活能力?

換個角度睇,iq test計埋心理年齡,高末必係好事
大多數連登仔智商應該仲低
自以為智商係香港人平均 點知係其他人拉高
喺度笑鳩啲低智商地區
又話人強姦搶劫,話明智商低
你就拎自己嗰套文明社會套入人哋個地方到
唔去馬餾山話佢哋強姦搶劫
你成日俾獅子追
佢覺得iq test應該咁樣test?
如果你睇清楚, 國家IQ好睇教育質素同普及程度
好多非洲國家除左窮, 好多人重係部落式生活, 連文字數字概念都冇, 淨係識口語交流所以IQ test一定唔撚識做, 筆都唔識揸
我以前識一個純津巴布韋黑人咪又係響外國做工程師, 響英國馬來西亞日本做過8年工程師, 叻過好多香港人
所以如果果D人由一出開始接受正常家庭正常教育, 智商水平都會好唔同, 最底起碼識填份IQ test
嗰啲叫求生本能 唔係iq 仲well said 睇黎你都真係唔識
智商高咪又唔畀人當on9 咁玩
一街都係高IQ港豬
你有冇諗過係iq 越高先可以教育水平越高,而唔係後期訓練出黎
啱 我記得有個民族因為佢地嘅語言冇numeral system 所以連數數字嘅概念都冇 你叫佢考iq test 根本唔係開正佢嗰範 有啲技能一定唔會識
變咗野外求生測試
Survival quotient
iq test不嬲都唔係實際衡量智商最準既工具
只係係冇任何其他既方法下 iq test係唯一可以量化智商既工具

淨係睇你呢段就知咩叫邏輯思維差 iq 低啦
應該問
智商對個土著有咩意義?
佢喺個草原
餓,病,早夭
起碼佢真係自由自在咁生存緊
俾佢做完個test,iq200又點?
文明社會嘅生活係咪就一定開心過喺非洲9fingfing咁食泥先?
唔係個個都頂得順將自己變做社會機器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞