[多圖慎入] 機械人產品綜合討論區 拾貳 謝絕老翻 歡迎互毒 一息尚存 誓撐到底

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
奸笑同bandai本身技術差距咁大,就算設計好,造工用料上色都可以差啦
呢隻3萬yen都出成咁,同一間廠出隻平一萬yen可以有幾好
無錢後追千值帝皇,唯有開隻苯大帝皇玩吓,買咗幾年一直無開,又聽到有斷腳斷發熱板災情,好彩我隻無事.
又係傷眼圖兩張.

其實只係唔同代工廠質素分別,GSC新近啲合金如魔神帝皇已經不比笨大合金差,反而笨大自家近年啲成品越嚟越多質量問題,自己已經中過SHF西口西面,MB ARX7合金關節設計不良, DX菜VF1印錯編號(仲見有幾位師兄玩斷腳),GX13R超獸自爆卡齒關節,仲有好多MB, MR魂合金關節產品出廠或短時間內會鬆等問題,所以個人覺得係同設計team之下笨大已經無太特別品質優勢
Any肥,GSC今次隻原祖Gridman真係定價太進取,之後啲合体勇者都唔知會點定價
終於開今年既頭兩件玩具
叫左簡單把玩完隻GGGG
我就幾滿意 特別係左手個連動
唯一美中不足就真係個燈
同埋真係好尖
我已經中sad去荃灣維修埋, 搞完, 千記都幾快手
衰咩?維修係即時比番你?

獅子頭中, 佢即場幫我换左個頭, 個d師傅話今次隻野好多parts都可以换, 維修幾好做
睇見網圖,GSC網限Gaiking the great原來只係三盒外圈多個紙套

孤終於派貨
呢隻之前都想入,但係好多人都話bandai啲鍍金會變色,所以就放棄了
細個最鍾意金色嘅龍星丸所以焗住入
https://twitter.com/overdard/status/1366367594077331461?s=21
原來GSC隻Gridman突然提到咁高價又係有原因,咁睇黎之後都會冇合理價了
句野點解?
無睇錯好似係由made in china變made in Japan?
有錯請更正
https://www.taghobby.com/archives/518009

SRX真心大隻,到時都係合完體都係站屍,擺唔到咩pose
好正好想快d拿到手
tweet就另外一啲日廠出嘅,大約講行政要求所有代工廠都要對日本訂單大幅度加價,令日本品牌都考慮將生產搬回日本
至於CSG係咪真係因為咁而加價就唔知喇,就咁睇隻原祖gridman並不比隻dyna zennon複雜,看不透加價原因
唔知啦,但made in Japan我個人覺得可以支持下
反正暫時成條line只對原祖呢隻有興趣
又轉發下啲twitter圖
GSC綱限紙套版Gaiking the Great, 同老秋隻SRX試版,終於有人影後,不過唔清

千記4G係咪都仲剩係派咗首日單?唔係真係要4月啊
似乎都係,頭批攞貨時其實都見佢哋唔係番到幾多箱,早幾日再去訂dlc已經見比客攞曬咁滯
香港依家好似連普通版gaiking the great都唔多覺眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞