Kingdom Introduction Stage

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
今朝先得閒睇返啲stage,其實覺得全部舞台都好精彩,100秒intro我覺得每隊都表現到自己特色,都唔知大po啲人點解怨氣咁重,又咁勞氣做咩
鬧mnet唔公平姐,同個表演好唔好睇冇衝突
100秒唔開咪都屌,先第一集就鬧定人會成個比賽唔開咪
打幾個筋斗、隊形整齊對稱、玩吓人踩人就叫過份著重編舞
所以先話比賽改錯名,好好哋叫咩做Kingdom搞到啲人個個宮鬥咁樣
我諗冇針對呢100秒冇開咪既 係屌緊成個生態自稱歌手但唔開咪唱搞到冇癮姐
因為依家基本上都唔開唔係針對kd嘅
其實大把話唱得live好嘅idol,原來上到音放係用A級同B級預錄
我覺得某程度上係啲電視台去向友台哂自己嘅“造假”技術
rtk後遺症
主唱又咪rapper 又咪 真係冇癮
條音軌公司比電視台
出面講到kd一定唔會鬥vocal只有馬戲團咁先第一集 咁快就覺得之後淨係得雜耍 咁請btob上嚟做咩

不如班人唔好睇啦又要睇又要鬧 還掂套嘢都係得fans睇一套0.3%收視嘅節目點樣改到kpop生態啲rtk男團出返去comeback都冇雜技耍啦為個比賽亮眼啲注重吓編舞都要鬧 要睇成班齋企開咪我睇唱歌節目啦 唱歌節目咪又係狂修音
所屬公司同歌手唔會冇權揀開唔開咪/開幾多
Comeback stage 咪都明 咪足成個comeback就少頹囉
剪接先考功夫,預錄會錄影好多次去搵鏡頭剪返落去
其實我估比賽中後一定會有開咪舞台
好似RTK咁 都有幾個團有開
Btw你講野突然咁有文有路既
任你錄幾多次 點剪鏡頭都得
但嗰日咪嘴都係咪緊同一條音軌啊
無衝突
佢哋對男團要求係不設實際咁高,男idol要有樣有身高有身材唔可以化濃妝,但啲fans唔可以因為佢哋嘅外形而鍾意佢哋,因為咁樣係靠樣食飯,要用才華同實力去吸引人。要識創作,靠人哋作畀佢又係廢柴。跳舞要好,同埋偏好street dance,要有groove嘅感覺,多高難度動作同隊形整齊只係耍雜耍。啲歌要清涼,但唔要Tropical House,要Melodic嘅,鍾意90-00s Hip Hop,唔鍾意House、Trap、Dubstep、異國feel
Skz應該有開咪呀?rapper 甩左好清楚
仲有其他vocal 聲
講到idol要自己作埋歌編埋舞
如果唔係就一切功勞就歸作曲家同跳舞老師
講呢啲野既人究竟點解要睇呢個節目
BTOB 都係舞團出道架,只係佢地依家得4個人,點跳都輸左個陣先
到隊隊都有呢啲創作dol,又話人跟風,掛名,更加叫人其實作得唔好聽不如都係搵返人作算啦
讚公司策劃好同點評選手個人實力優劣究竟有咩衝突
明明BTOB首WOW都係難跳,用返原beat都好似2倍速咁
剩返呢四個人個賣點就係唱歌
牙旴都開咪 勁多噴氣聲
我寧願kd咪嘴個個耍雜技氣都未抖得順 唔想喺個咁壯觀嘅場面到聽到啲唱歌唔夠氣/走音/喘氣聲,即刻一秒出戲鬥vocal/出返去comeback先開咪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞