Kingdom Introduction Stage

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
其實Teaser見到Minhyuk oppa耍劍,非常期待
啲人唔係讚公司策劃好喎ching
係屌啲團無實力喎
就算首歌幾好聽個舞台編排得幾好
只要唔係自己編排就屌佢全部都係靠公司
idol唔開咪,不如去做dancer算啦
D人質疑係因為依家d組合為咗「表演效果」抹煞「唱歌實力展示」,本末倒置。之前先見到有人話tbz稍為轉方向,名次都跌咗落去,實屬無可奈何。鬼叫Mnet用呢一種計分方式,只會加劇惡性循環
咁先有睇頭
Produce 101燦美個走音俾人repeat左N次

ok認真講,queendom開左都唔覺得表演唔好睇,kingdom會唔會變咗本末倒置先
唔係講緊果6隊100秒 亦唔係講緊skz
17夠自給自足dol啦,到真係高實銷,咪被隔離po啲人睇完doban同weibo,串佢哋銷量造假,笑佢哋午夜兇鈴,真係無辦法取悅到咁多人喎
emmm 咁我就唔知了,我冇見過直接屌rtk啲團冇實力嘅
其實要求歌手開咪唱歌真係好撚基本
舞台華麗勁歌熱舞放埋煙花點玩都得隨你
唔好講到屌佢地唔開咪就係有100樣要求咁
由上年開始被人串到而家啦
間接屌囉啲人話rtk邊個有錢邊個贏吖嘛
唔好啦嗰種剪輯睇到驚 仲有pd48嘈柔理高音loop強姦耳膜
我by你頭兩句
唱歌跳舞係最基本 舞台設計同高難度動作只係bonus
但係你無100樣要求 唔代表出面啲人無咁解
早一個月直播,都聽到Ateez係有開咪啦
但出面啲人都wfc佢哋,佢哋話無就無呀嘛
即係其實佢哋根本見到係無興趣嘅就飛住睇
然後再喺度老屎忽上身講一代不如一代
即係如果有認真睇完,例如話我覺得Wave呢個版本嘅remix唔係咁好聽、
某啲成員氣息唔太好喎,我覺得呢啲評論先係有建設性,
因為我自己作為Atiny,我都有咁嘅睇法,我覺得佢哋成個performance可以做得更好,
剩係講揀歌,畀著係我會揀Hala Hala或Wonderland,都唔會咁樣改Wave去做Introduction去表達Dtopia
但唔係架,我剩係睇到出面啲人係充滿偏見,都係為屌而屌
第一次聽 首歌真心麻麻
但其他都唔差
唔知好似少咁啲野咁 睇完視覺上無特別滿足既感覺
但第一次嚟講唔算差架啦加油
因為原版Wave係Tropical House嚟,真係名附其實Overture得好緊要,揀歌失誤都係失誤
咁係因為要用攞過一位嘅歌吖嘛
好似係得wave喺m countdown有攞
所以算係冇得揀
tbz一係唱on9仔bloombloom一係唱煩膠thestealer兩首都唔想聽

利申:驚有人新嚟覺得我特登anti,我係旴旴
佢哋係行過一次清涼風攞過一次一位,之後就唔再行清涼風,因為佢哋個世界觀
【體育京鄉】《Kingdom》以0.3%的收視率開始
Mnet《Kingdom:傳奇戰爭》以系列中最低的收視率開播。
2日,根據收視率調查公司尼爾森韓國透露,1日播出的《Kingdom》首播收視率為0.3%。與上一季的《Queendom》(0.5%)和《Road to Kingdom》(0.5%)相比,收視率較低。
《Kingdom》是通過4次比賽累計分數決定優勝者的男團生存節目,共有BTOB、iKON、SF9、theboyz、straykids、ATEEZ等6個組合參加。
《Kingdom》經過MC退出和競演中的不公正爭議等幾經周折後出發,能否像之前系列一樣引起話題備受關注。
老實講我作為atiny都覺得佢地畀世界觀限制左,如果要玩世界觀大可以回歸先玩,但競爭節目都想佢地唔好局限喺黑暗風,100s改左wave我都有啲失望
仲低過rtk 真係好尷尬
而原版Wave無咗Mingi嘅rap同低音又爭啲,其實唔止100秒,喺成個比賽佢哋揀歌都有局限
不過琴日又播翻100s 都幾悶
係囉,講咗幾日隻船,想睇吓實物上到台係點,我以為尋晚就有得睇,原來都係一個月前嘅100秒
笑撚死 搞咁多野先得0.3 真係辛苦哂班仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞