Kingdom Introduction Stage

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
其實ATEEZ有半開咪
喱個就係每個人嘅期望唔同
半開一定好過唔開
但對於我黎講 半開咪(有墊底聲)都唔算係開咪
全開冇墊底先係聽緊真live
半開咪(再加上mnet有fine tune)直頭係考緊我聽嘅時候同時抽出live聲帶
Sf9有分別
但舞冇咩特別 亦唔算齊
仲要嘥咗一半時間黎出場
不論atz定skz
佢地跳嘅部分的確係好鬼激烈
你地都識話佢地玩雜耍 有墊少少咪好正常
同埋佢地啲歌都真係嘈到衾咗部分人聲
我覺得大家如果有時間都可以睇下佢地其他打歌舞台
唔好定型佢地只係玩雜耍齋跳舞 其實呢兩隊開咪率都高 而且唔係預錄 亦都幾大聲下
琴晚佢哋有成員係Fancafe問表演成點
多謝你意見 我會轉達比佢哋知
skz真係live得大聲同好穩
changbin嗰段rap同seungmin vocal係大聲到差啲冚埋background嘅程度
而且今次任務淨係得一次錄影機會 但佢哋都夠膽設計咁複雜嘅舞台動線 仲要fing刀玩火咁
呢份勇氣我覺得係值得欣賞嘅

本身好期待BtoB
但Peniel rap嗰到甩beat甩得有啲明顯 有少少失望
下我以為lay back黎
巴打係咪識rap, 想問點分lay back同甩beat?
著套老西出黎跳舞係跳得冇咁好
睇之後發揮啦
反正玩得呢個節目都係想吸人氣吸關注度
冠軍都係得一個,其他5隊贏唔到又唔會覺得可惜既
大把組合想玩都冇得玩
其實睇返Queendom同RTK唔係第一名嘅參賽者都有唔錯嘅發展
睇最近既RTK,其餘果幾隊銷量都最少double以前,有啲仲有4倍增長
未播之前仲以為冇咩人會睇,但呢類比賽節目真係好吸人去睇,仲可以成隊上去吸飯
最後宣佈係東方神起贏
請得你,如果因為自尊問題而唔玩其實有點不智
https://star.ettoday.net/amp/amp_news.php7?news_id=1924950&from=google.com

點解Kingdom咁嚴格,連新聞cap圖都唔得?
(準)一線唔玩都好正常
但呢個係(準)二線團上位既好機會
你睇SF9唔上RTK但有得上Kingdom就即刻lur飯應就知咩事啦
不過Mnet應該真係搵唔到其他組合先會第二次叫SF9上去

冇話自唔自尊問題
即使玩RTK果啲團都係因為好多原因上唔到位先要借機會拉高知名度
個男團市場競爭大到死,如果本身背景唔夠人好真係好難上位
有得上點都好過冇得上
bilibili條link都睇唔到
你指Up10tion唔想上?
Teen Top真係大大前輩,唔上都合理
因為上去都要自己公司燒錢砌舞台,佢地仲有兩隊男團要捧
英文獨白擔當
真係多災多難,會唔會即換人補拍
6:50 LIVE EP1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞