用最理性角度幫你分析吓你嘅心事

268 回覆
3 Like 0 Dislike
出左幾次街 完全冇signal 係咪frd zone左
冇咩心事,但幾中意你個post,推下先
點解中意? 我每次都覆得好慢 太忙
仲未 你主動比signal佢而佢無反應先有機會算 出到街已經贏咗個頭 唔好太快下定論
感覺到你好比心機去分析同比建議人,思路又清晰。我d friends有時會搵人講心事(感情事多),你知啦,通常講親都會係奇難雜症,但我唔係好識點比反應,所以想學習下。另外都幾中意睇人地d感情煩惱,作為局外人覺得幾得意。
多謝 我自己都好中意聽人哋啲煩惱,但唔知係唔係喺連登驚相認嘅關係,好多細節都未講到出嚟,所以同平時比有啲唔同,我只可以好片面咁分析。不過呢樣嘢我都明 我都唔想有人同我相認

少少嘅建議就係,有人搵你傾心事,你聽完可以問佢多啲問題,問啲可能佢本身忽略咗嘅位,令佢自己再諗深入啲,同埋佢嘅回答都有時反映到佢嘅價值觀,到時你再比建議。
係咪即係好似SP? 睇下sex夾唔夾再決定一唔一齊?
可能我傳統啦,我覺得呢啲人好仆街
不過預先講定都算係有少少良心既仆街
外國文化係sex完先可以做返真正既自己
再睇下夾唔夾去in relationship
盡量減少浪費時間

當然有人會當game咁玩
我曾經都試過好中意一個女仔,我攤完牌之後佢比咗一堆理由同藉口我,大家擾攘咗好耐,之後我決定好絕咁離開 對佢好冷淡 最後佢係咁搵返我我都無理佢。(直到依家都仲幾中意佢)所以你一定都可以做到
如果性生活唔夾 都真係幾大獲
我覺得關係點define 其實好睇兩個人既溝通
例如我一早同對方講 若果我地無possibility發展情侶關係,咁我哋而家其實可以停止約會,因為我想要嘅嘢係認真關係

同埋我覺得呢邊約會嘅文化係真係等大家了解咗對方(性格上生活上sex上), 覺得啱先至會發展

Commitment 唔係隨便俾
我覺得其實咁樣反而非常公開誠實

我之前有約過一啲男仔
開頭一兩次見面已經有同我講 佢哋而家人生階段 唔係搵長遠認真關係

其實咁樣先係非常好 第一我自己唔使有太多嘅幻想,第二我知道有咩可以expect from 同佢呢段約會嘅關係

咁佢同我講嘅原因,當然係想我自己平衡同埋思考我係咪可以接受,如果我唔得我隨時都可以離開

好過我哋約會一兩個月之後,佢先至同我講其實佢唔係搵女朋友
每次好想要溫暖嘅時候
對住嘅 只係一個當我atm嘅啊媽
明明已經盡量避免相處 日日四處遊蕩 早出晚歸
但要留屋企上堂 都俾佢叫我唔好留屋企篤眼篤鼻
個感覺就好似 世界暫時冇地方容得下我..
見到其他人有個家都真係幾羨慕
有時我會覺得我點努力都係白費
出去租又唔洗諗住儲錢 又未畢業仲有排等
同人講又好似帶埋負能量俾人 所以 都係算數啦
有無得留tg傾
咪唔好比佢屌
你係絲打? 去搵個男朋友,就可以比到溫暖同暫時嘅容身之所你

講笑,仲要留喺屋企上堂(只係暫時?之後係咪都會返去學校)你會唔會有朋友可以借到個地方比你?你係咪返緊pt?(你媽當你atm),如果係咪唔洗周圍行嚟行去囉? 你平時係咪好少同朋友娛樂?我自己反而中意周圍走,好似個浪子咁都幾好吖,我有個地方瞓就夠

你個case唔洗理性思考,好似無咩需要分析,所以可能唔係太幫得到手,不過希望你講出嚟有開心到啦。
個男仔bi?
喺到講啦 最多唔講咁多細節
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞