用最理性角度幫你分析吓你嘅心事

268 回覆
3 Like 0 Dislike
或許我不能完全了解你內心的痛苦,但我也曾置身於無助和絕望之中,明白身處痛苦是怎樣一回事。無論你的是否想放棄自己,也希望你不要將困擾藏在心裡,因鬱結和壓力積存得太多太久,到情緒爆發時可能已超出你所能控制的程度。

你不如停一停,到我們的網站 www.help4suicide.com.hk 。 那裡有一些勵志故事、有趣短片,也有與自殺有關的人與事,你可以隨心看看。您更可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:下午4時至凌晨1時;星期六、日及公眾假期:晚上8時至凌晨1時),即時與我們的義工在網上交談,或致電我們24小時電話熱線2389-2222,與我們的義工傾訴。

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

《自殺.自療.互助舍》
好唔開心好想死
希望唔好再折磨我我累了
好想同世界講拜拜
好想自我毀滅
好想無嚟過呢個世界
我好累了
巴打 過多一排可唔可以返嚟講吓你哋嘅後續 我想知對方有時覆少咗係真係忙定係淡咗 我成日都有呢種不安 最後次次都變成我諗嘅最壞情況
你個名
正正就係我想同個ex講嘅嘢
去Offer god嗰個post到拜下
我最近對追女仔都好confused
啲人成日話要主動
但我發覺主動送上門 真係好易俾人當雞肋
對方未必鐘意你 但又唔想果斷reject
你自己自願講到好似佢拎支槍指住你要同佢date 咁
其實句野可以掉返轉,你明知道佢唔係想認真,你都同佢繼續,佢就當你默認接受佢個玩法
me le
不斷執樣 減肥 好大壓力
始終都係比人嫌棄嘅份 硬係有嘢俾人挑剔到
已死心唔溝仔
但好寂寞
未來屋企人走曬 或者會隨佢地而去吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞