用最理性角度幫你分析吓你嘅心事

268 回覆
3 Like 0 Dislike
諗咗成晚嘢,訓唔著。

可以留低你嘅煩惱、心事 愈詳細愈好
希望自己可以唔洗係咁諗個男仔

你要諗嘅應該係點令個男仔更中意你同令呢段關係點可以更穩定同長久?而唔係點先唔洗成日諗佢。正常好中意一個人都係會成日諗佢,佢係個點樣嘅男仔?講多啲佢。 希望無get錯你嘅意思 同埋我會覆得好慢
唔知應唔應該出國讀書
我目標係拎pr,但係澳洲policy 成日改,再加上疫情問題,可能呢年都係online上堂
錢方面,雖然屋企人都好支持我去,但佢地都冇咩錢(勉強交到學費,生活費要靠自己),所以唔知搏唔搏好
大家都係以前途為先,佢唔係成日可以陪到你,但你最後講明你唔係痴身嗰啲,所以你其實係接受到,呢個唔係重點。

重點係你想要一段長久穩定嘅Relationship ,唔係想要咁casual嘅形式,而呢樣係佢好難比到你,所以其實大家並唔係咁啱,我覺得應該係要完結的。最後你都講咗清楚,大家其喺追求緊啲咩。

咁我明你一開始話唔想成日諗佢,將來無瓜葛嘅的確成日諗唔係咁好。但你心入面其實係咪唔想咁快完結?覺得仲有可能呢,可能咁先令到你成日諗佢?
去吧 我都係過來人
後生去外國闖下,你會發覺世界好大,有好多可能性

你永遠唔知有咩事會發生,但我好慶幸我有去外國
唔熟呢方面嘅詳情

錢方面擺喺後面唔諗住先(足夠應付),先諗吓你實現到你呢個目標嘅可能性有幾高,再諗諗失敗咗會點同之後嘅考慮。同埋如果你唔搏,你係咪真係會甘心?

有屋企人支持好難得的 無論你最後嘅選擇係點都好,祝你前程似錦。
呢幾日都係到考慮緊值唔值得,我唔想浪費咗屋企人啲錢,我想拎到pr黎回報自己同佢地,但我知道有啲野唔係努力就有成果
聽完你咁講之後,我有番少少自信,多謝你
唔應該

唔係話唔鍾意佢=唔算好鍾意佢 咁就已經唔應該一齊,佢都唔係你中意嗰type

有黑歷史嘅人好大機會會重複以前嘅行為,人嘅本性係好難改。
你一定要盡曬力 就會增加reach 到你要既野既機會
最壞打算都係番黎香港,但如果唔試下出國讀書,我會後悔。只不過有時會諗應唔應該去澳洲,定係去其他地方會比較好(加拿大或者英國,容易啲達到目標)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞