用最理性角度幫你分析吓你嘅心事

268 回覆
3 Like 0 Dislike
話說樓主去咗邊
你試下將食煙轉做另一樣活動啦 我以前都覺得叫人做運動、去戶外呢d野好老土,但當自己試過就發現真係有用
sorry hide漏左。唔再騎劫樓主個post了,等佢返黎,好掛住樓主
手賤㩒左入佢其中一個ig嘅archive,見到好多佢同佢個ex嘅嘢。發現好多我想佢陪我做、同我講嘅嘢佢都有同個ex做過,而冇同我做過。我知道佢已經原全無再諗個ex,但係我唔知點解勁介意,每日都要stalk下佢個ex。可能因為佢係我初戀,令我覺得好唔公平...
日日同佢wts傾計但佢從來唔會約我出街 係咪其實搵我sip時間
未必 你係絲打? 你同佢識咗同傾咗幾耐?

男同無乜興趣嘅人好少會日日傾,除非好熟好熟。有啲男仔真係唔夠膽約人,佢嘅性格係點?平時佢多唔多做主動?如果佢平時好外向又主動,咁佢對你有興趣嘅話應該會約,偏內向+被動嘅話反之,甚或至對方同你諗緊一樣嘅嘢添。平時你哋wts嘅狀態係點?秒回+唔會hea覆?

同埋,你都可以約佢 如果佢直接拒絕嘅話就好明顯。
如果佢哋做過嘅嘢又同你做返一次,咁唔係好無獨特性咩,好似只係佢前任嘅2.0。唯一要介意嘅係點解佢仲會save低同前任嘅嘢,同埋你點解可以咁肯定佢無再諗佢個前任?

公唔公平都係次要,你同佢一齊其實有無感受到熱戀嘅幸福?如果你哋係好sweet嘅,我覺得你就唔會同佢嘅前任比較,如果你哋係好sweet嘅,咁都仲同佢嘅前任比較,咁我覺得呢個心態唔太掂。所以關鍵係,你同佢一齊得如何?佢有無比到幸福你?

每日都要stalk吓佢個ex... 你好似同緊佢個ex拍拖多啲喎。
樓主is back 唔知點解好想搵你吹吓水。
借醉表左白 佢完全無比反應
個心話比自己聽真係要放棄 但硬係心掛掛
本身諗住呢個post會沉 無啦啦又有人覆

我見隔離嗰啲去到幾十嘅post會變咗吹水 偏離咗主題 唔係太想咁 不過你想吹水都可以同你吹吓
你keep住開呢個post就得架啦,有心事果陣再同你講
我覺得我哋係sweet嘅,但係都係都會有唔開心。多數鬧交都係因為佢控制慾好強而我又幾中意同朋友出去玩(例如一個月去一次overnight/出街食飯,全女班冇男仔)但係佢每一次都會比說話我聽,而我就會氹佢一陣,通常氹吓就冇嘢。但係其實我都好心累,因為我覺得佢好雙標,明明佢自己都會去打波、同frd食飯,而我都唔會好似佢咁。每次都氹真係好攰。

另外通常鬧交就係佢成日鬧我(通常都係因為我有時會唔小心整錯左啲嘢eg.之前去露營嗰陣碌咗支水落山/有時開車門撞到隔離架車...)佢都會鬧9我。我知道佢係為我好,唔想我咁論盡,但係我覺得佢成日想改變我,想我所有習慣都同佢一樣,一有唔同就屌鳩我。我勁大壓力,所以每次佢鬧救我我都會黑面,然後佢又會氹番我。不斷重複

不過成日鬧完交都會諗返佢嘅好,然後就會覺得其實佢對我真係好好只係有時好中意話我...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞