用最理性角度幫你分析吓你嘅心事

268 回覆
3 Like 0 Dislike
佢都唔知自己想點

如果主動約都唔出去,又唔比原因嘅話,呢種人我通常會轉身走。我會當係一個唔中意我嘅signal

老實講,我都唔知呢啲人想點。
點樣可以令到個女仔鍾意我?
上網識嘅 我對佢有好感 成日都秒回佢
但係佢應該只係當我係普通fd 幾個鐘先覆一次
Thanksss
拍過2-3次但以前有搵過sp個啲嘅

但因為我一直覺得如果個男仔有興趣都會主動自己約
我都覺再唔見就好似比人當咗係得閒無野做zip時間對象
幽默感 或者一張影得好靚仔嘅icon

有無啲大家嘅共同興趣呀,搵吓大家共同嘅嘢,如果呢啲都無就唔會拉近到距離,咁就好難令到人哋中意你。

仲有唔好次次都秒回
幽默感都有 佢有時話我幾好笑 但係當我試探性去flirt吓佢嗰陣 佢都係幾正式嗰隻回應方式 應該唔多受落

樣就一般啦 唔算靚仔 不過呢方面都難努力 冇計

共同興趣真係唔多 甚至我連佢鍾意啲咩都唔係好清楚 佢比較少講自己嘢

秒回真係忍唔到 成日都想搵佢傾計 當我唔搵佢嗰陣 佢都應該唔會搵我難受
太聽屋企人講,搞到好多事唔敢做
絲打,我睇咗你段嘢幾次都唔知覆咩好。

我就咁睇嘅話,好似無方法可以維繫到呢段感情。你問應唔應該配合佢,其實配合佢嗰套嘅話同無拍拖有咩分別?大家各有各生活咁樣,只係掛住咗個名份only。

你心入面覺得佢咁樣係唔啱,大家根本唔似拍緊拖,所以先會發脾氣,跟住佢提分手你又求返佢。你想要嘅嘢佢比唔到你,你求完佢佢都係唔會有改變,最終又要屈就自己。

其實當拍拖唔似拍拖,覺得仲寂莫過單身嗰時,就係一個好大嘅signal比自己諗係咪真係行到落去,同埋佢根本就無珍惜過你,吓吓都提分手點忍呀。

佢係你初戀?你哋一齊咗幾耐?佢對你做過啲咩sweet嘅嘢?
你覺得你自己以後係有機會會中意呢個人嘅話就比機會大家相處吓,互相認識深一啲,無嘅話就唔好比假希望佢。

總知,一定要中意/最低程度有好感先決定一齊,到時一齊咗發現真係唔太中意呢個人就死,又要諗點講分手令對方無咁sad,到時你仲煩。
試過中意人同比人中意,最後兩個都拍唔成,依家想拍但冇咩感覺
但繼續做朋友 鍾意人嗰個會好辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞