用最理性角度幫你分析吓你嘅心事

268 回覆
3 Like 0 Dislike
鍾意左個男仔friend 佢都知我鍾意佢
佢一直扮唔知 但我平時做咩佢會受
佢會摸我頭 肯同我一齊瞓 又會叫我嗲佢
除此之外佢咩表示都都無
我係比人玩緊定點 我係唔係應該要放棄
覺得比個男仔fd zone左, 其實男仔有無fd zone呢樣野

但係點解你會噉諗?
因為一開始我地傾計個氣氛好好, 又會feel到佢會有D怕醜咁。但依家無左呢種感覺,佢又唔上心咁。
如果一個了解中未一齊嘅男人,平時對你都幾好幾照顧,有次食飯個男人因為侍應三番兩次黎話想收起啲碗碟而鬧個侍應(侍應係有禮咁問),男人解釋話好唔鍾意侍應成日過黎騷擾,你地覺得仲應唔應該同呢個男人繼續了解發展落去?定再睇多幾次約會過程先?
你可以主動啲講啲曖昧嘢去試吓佢
keep住講一排都冇反應就真係fd zone
了解多一排先。咁小事就對人發脾氣佢脾性的確麻麻,今次就係個待應到耐咗下次就可能係對你。可以約會多幾次相處多一排睇今次係咪特別事件,只係偶爾發生下定佢平時待人接物都係咁。另外都有可能係好珍惜同你嘅約會過程先發脾氣嘅,不過我諗好少會有人喺對象面前發呢啲脾氣,好心好氣同侍應解釋清楚都得嘅啫。總結都係要觀察多陣,因為呢一件事就決定唔同佢發展落去又太快。不過我睇你對呢個人都唔算係好中意嗰種
有可能 不過做返真係好咩
我係男 覺得同女嘅fd zone唔同,我一fd zone得都唔係太想keep住contact,會變得好冷淡或者好耐先覆,段關係差過做fd。到變咗咁對方其實會feel到,直覺有時係好準的。
扮唔知 = 唔想確認關係唔想負責/未ready好(應該唔係)可能考慮緊同唔同你一齊/等你表白 我覺得你哋關係已經超越咗曖昧。點都好,你想搞清楚佢想點只能直接/委婉啲問,咁樣自己胡思亂想應該唔會有咩結果。

男仔有時就係咁,享受比人中意,想有個異性喺身邊。佢未必係玩緊你,但就幾enjoy呢個現狀。不過你又唔洗諗到太灰,未必係你所諗嘅最衰嗰種,其實有啲機會。加油 但之後發現唔太對路到時就要識做抉擇了。
其實發生呢件事前都ok嘅,但而家我一思考同佢之間嘅事就會諗起佢好惡咁鬧侍應,諗起侍應口窒窒咁講對唔住,諗起果時隔離左右台啲人望過黎,諗起我果時覺得好唔好意思。
如你所講我都好驚將來如果同佢一齊我都會俾佢好惡咁鬧
點先算曖昧野, 驚太直接會尷尬, 太耐無遇到有D feel既人, 已經唔係好識同人曖昧
咁係你連fd都唔想同佢做?
最近發現個男同事好似幾留意我
我地係同一個地方工作但不同部門
所以比較少接觸亦都好少傾計通常講公事
但係咪因為我幫佢朋友做野所以佢開始留意我多左?

其實之前都有試過我咁啱收工同佢邂逅過
然後佢傻笑咁望住我
即係點?有好感?
佢有無做主動?點留意你法?佢開始留意你嘅第一步係做咗啲咩?呢啲比較重點。

係咪因為你幫佢朋友做嘢⋯⋯嗰到 好似唔關事,粗略估計都係對你有好感,另外佢又有無做過啲咩令你覺得唔係有好感?如果無而你又feel到佢好似對自己有好感嘅話,通常都係。

反而想知你呢,你對佢有無好感?
情愛中最難行得長嘅路,我諗大概係同咗一個好濫(唔理係咪曾經啦)嘅人一齊。

想搞楚一件事先,你介意佢嘅呢件事係覺得佢好污糟,以前同過咁多人一齊過/你驚佢無本心,好快就同第個人一齊?因為我一開始expect咗係後者,但睇真啲你打嘅嘢,你係介意前?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞