用最理性角度幫你分析吓你嘅心事

268 回覆
3 Like 0 Dislike
你喺app識咗個人
你哋唔係一齊 但有啲close
佢有日主動同你講無再玩app 但明明佢有
你會唔會覺得呢個人有問題
道德上唔啱 誠信問題 但我覺得唔太嚴重喎 人之常情 我自己都會講大話 不過一定會唔開心 佢點解要同你講無再玩? 你主動問佢?
我無主動問過 因為知佢有玩 所以唔想再提
但佢自己提起 之後就話自己無玩
佢唔知我知佢有玩的
我都唔知點解佢要咁講
你哋有無諗過一齊?會唔會係放signal比你呀?你自己係咪已經都無玩?可能唔想比你對自己有負面想法先講,定係其實唔覺意隨口講吓咋?

你依家係咪對佢有啲反感/唔知應唔應該對佢反感?你係咪想知佢呢個行為嘅嚴重性,正常人會點睇呢。我覺得就還好,心入面會減分,但唔係完全接受唔到。
我當然有諗過一齊 但唔知道佢
平時一定唔會對app嘅人認真
但佢有4點係好特別 好吸引我

我自己就無再玩 不過佢唔係第一次因為app講大話
第二次係我試佢 睇下佢會唔會又講大話
嗰次佢焗住認
不過加咗個好格硬嘅理由
一聽就知唔係真

佢玩個app都要作嘢 我反而覺得佢intention唔好
同我好似太重視佢 所以唔太接受到
心un住un住咁
佢好似對你都有少少意思 不過一齊到都好麻煩,情人之間誠實好重要,呢個同忠誠都幾大關係,原來唔只一次,對方應該係比較易出軌嗰類人嚟。同埋兩個人相處好忌試探,好易破壞咗呢段關係,你哋未一齊已經咁

如果佢話同你一齊,你係咪都會直接應承?
之前一定會
而家不了
我諗要重新建立信任真係好難

我唔想日日提心吊膽 怕佢又暪住我啲咩
怕佢會唔會識咩人etc

不過覺得好可惜 佢係我第一個覺得soulmate feel嘅人
之前都同好多女仔傾同去街 全部無呢種感覺
我仲成日想快啲走

除咗佢講大話呢點 佢可以話我理想另一半
你好識為自己諗 不過佢講大話會唔會係有苦衷㗎 ?呢樣嘢對佢嚟講會唔會有其他意義而你唔知?(你嗰句玩個app都要作嘢,可能價值觀差異)你同佢咁close,佢講大話呢種行為你真係完全理解唔到?同埋感覺佢性格都好似唔錯?如果佢真係對你嚟講咁難得,唔洗太貿然放棄住,好難遇的。
可能我想像力唔夠 講大話嘅原因除咗識仔唔想俾我知之外 真係諗唔到

我之前唔覺得佢會講大話 但可能知人口面不知心
其實第一次佢講大話 我扮無嘢
會諗佢係咪口快講錯 唔係有心

前日同佢攤咗牌 話我一直知佢講大話
佢仲未覆 可能仲有一點嘅羞恥之心

佢性格係好特別嗰種 我行我素
出面好強勢 但內心有啲呆同可愛
最重要係我哋對好多嘢睇法一樣
日日都有唔同嘅話題 無停過
可能我都諗多咗,真係純粹想識其他仔

既然攤咗牌咁就可能無得去返以前咁close了,暫時我覺得你無做錯到,仲好保持到理性。 不過如果係我就唔會攤牌,當佢普通朋友咁傾計解悶,亦都唔洗care佢會講啲咩大話。點都好
我都諗咗好耐先攤牌
主要原因係我有一絲希望佢係有苦衷
所以先同佢講 睇下佢咩反應

我當唔到佢係普通朋友
越傾我就對佢越上心
只要keep住同佢傾計 就無咩興趣同其他女仔講嘢
覺得嗰啲話題好無聊

多謝你聽我講咁耐嘢
仆街位係邊?

「佢知道我係Look for serious relationship,都仲有繼續同我date」
我自己覺得啫
對佢嚟講 佢咁做係無成本
你唔肯咪next
不過佢算坦白
好過扮想拍拖 之後食完你就走
加油
頭三個月一定唔好過
會係咁諗同佢開心嘅時光 有時會諗係咪自己有問題

三個月後 你再睇返呢個人
就會覺得好小事
記得block/unfriend佢,唔好心軟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞