用最理性角度幫你分析吓你嘅心事

268 回覆
3 Like 0 Dislike
Btw Melbourne係幾好
我覺得好過Sydney
我覺得只有一個做法就係係大家確定左係mutually exclusive 之前,你都要繼續搵其他對象。因為你冇可能企係度等佢,而如果佢十年後先覺得唔要casual 要認真你係咪都企係度等?
理性咁幫我諗吓用咩方法自殺最好?
唔會搞到人阻到人 唔會令到樓價跌 唔會麻煩人清潔
唔痛嘅 快嘅 舒服嘅
如果你都同意做朋友嘅話就去搵 用朋友方式同佢相處 唔想做朋友only就忍住唔好搵 對方講得呢句其實都已經諗得清楚 。為自己著想我唔建議搵,除非好缺呢個朋友。
鍾意一個人會成日諗住佢 諗起佢有時會傻笑 見到佢會開心 會諗如果佢都中意自己就好啦之類 會幻想同佢做啲親密嘅行為 大概我諗係咁。

8年真係都算幾長嘅時間,當新女仔出現嗰時好自然會拎佢同現任比較,然後潛意識咁將現任價值貶低,將呢位女仔嘅價值提高(而呢樣就係新鮮感導致)個人認為你唔係因為新鮮感而鍾意佢,而係的確鍾意,唔關新唔新鮮感事。個女仔仲要都係鍾意你添。

正常一開始係應該互相鍾意,然後慢慢演變成親情嗰種(似你同現任呢種),但你無咗前面嗰個step,一路keep住呢種關係到依家。但對住同一個人8年唔係件易事,可能真係要好適合同有默契先做到,呢樣甚至比兩個人互相鍾意更重要?(我都唔sure,因為無論同邊個一齊,一齊經歷耐咗都係好易會變成咁樣)不過你最後揀同現任繼續,其實真係因為責任only。
不要做傻事

或者你同我哋分享吓你嘅煩惱?我會傾聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞