[動畫POST] 進擊的巨人 The Final Season (54) 我係最善良既艾爾迪亞人

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
佢眼中嘅艾倫唔同左
當年玉碎衝鋒隊一下已經夠啦
Floch係其中一個令帕島人知道世界真相嘅英雄
Btw真係好好奇進擊巨人嘅能力係咩
暫時所有巨人都有特點 係進擊巨人冇
(知嘅唔駛答我唔想被劇透)
應該同第三季尾 又係叫艾倫果條友講嘅野有關,佢點解會講到三笠同啊明個名
我一直覺得呢個係 Path嘅嘢嚟
All Eldians are connected through Path to the Coordinate. Path transcends space and time and through which memories and flesh can be sent.

可能有人喺將來經由Path send關於Mikasa同Armin嘅記去嗰陣時嘅Grisha到?
同埋通常巨人嘅等點同個名有關㗎嘛?
其實而家艾倫係唔係會睇到始祖同戰鎚記憶
佢記憶既自己都唔同左

聽full .ver聽到起雞皮
總結目前可能有關聯嘅線索
1.第一集嘅標題同艾倫發噩夢之後喊 其中一frame係預見老母比人食
2.梟無意識咁講左句要救mikasa同amin
3.進擊的巨人無論身處咩年代都會不停前進
4.法仔唔知點解見到機動裝置
5.進擊的巨人中英文會解做攻擊巨人 但諷刺哋又無物理或者戰鬥上嘅特點
進巨嘅能力,動畫應該要part2先講到
5. 應該只係翻譯問題
有諗過係咪將來Falco都有用機動裝置
所以Falco同第一集Eren一樣夢見自己嘅未來
Zeke去到巨大森林都講笑話比Falco同Gabi試ODM Gear
不過我又諗唔到嚟緊點會有時間比到Falco試用ODM Gear
佢哋連馬都未識騎
我好鐘意佢,唔好死
唔飲紅酒就乜事都無
He’s my king from this day until his last day
-Game of Thrones
建議你都係重睇好啲
咁真心要重睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞