[動畫POST] 進擊的巨人 The Final Season (54) 我係最善良既艾爾迪亞人

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
屋企人都好大關係,萊納老母害撚死下一代
法仔一家長期受政治迫害,家教同生活美滿嘅Gabi一家肯定唔同,所以我先話萊納老母先係最大責任果個,教到啲後代個個係小粉紅
全片係呢度

所以咪話佢反思能力&小粉紅格
吉克夠自細比佢老豆洗腦要復國
好掛住Erwin
冇Erwin死就冇而家嘅Eren,總要有人黎做惡魔呢個角色
屌 我一開頭就支持救Erwin
Zeke自細被迫為復權派參軍,過程中只有無盡,缺乏父母嘅關懷,對佢嚟講呢個責任只係一個帶嚟痛苦嘅包袱。Gabi自細就家庭完整幸福,當佢殺敵時會受到褒揚,成為眾人眼中嘅英雄。你覺得喺咁截然不同嘅身世下,佢哋兩個有可比性?
寧願要翻團長
覺得兵長又揀錯咗
未必 團長可能fuck that shit I'm out
唔撈
所以最重要係個反思能力
連簡單同理心&惻隱之心都冇
真係佢自己有份造成
今集冇法仔 米亞比佢一石打撚死埋
至少左膠明加入調查兵團係為咗追求夢想
但Mikasa真係唔知佢想點......
咦家Mikasa個position好撚柒尷尬
一方面佢想相信艾撚 覺得佢冇變
但另一方面又唔想放艾撚出監獄

佢成日都理想化艾倫
圍住條萬年圍巾
其實代表佢心目中嘅艾倫係一個會幫助人
拯救弱勢嘅男仔

同時明明佢內心深處知道艾倫係brutal savage
但就扮見唔到艾倫嘅dark side
Same
阿爾敏最多叫做奇兵型軍師
Leadership 、人脈、大局觀、經驗、政治手腕、氣場、戰力 遠不及團長,團長更唔會被情感影響、亦唔會短路
有人話團長實現夢想就會行屍走肉,講真咪又係FF
要FF我夠可以話團長好奇心重,發現地下室提發既野只係滄海一粟,最終激發起個人真正夢想
話兵長自私地選擇畀團長抖下先係合理講法
gabitch今季第4次利用人地同情心殺人 nice
係我都覺佢乞人憎,我只係想指出普通人喺佢嘅處境下好有可能都會成為小粉紅,因為我哋嘅北方有好多活生生嘅例子。唔講政治嘅話佢哋同普通人冇分別,但一提及港台問題就即刻跳掣,呢個係洗腦教育嘅可怕之處。
點解要搵西甘區試
咁多野外地方唔試
一早唔記得咗細個想探索世界嘅夢想。

牙明變黑炭嗰段畀你食咗?
其實唔明有咩衝突 殺巨人同探索世界可以同時存在
今集好睇
個種衝擊好正
唔會被情感影響 咦個真
見到阿明浪費晒啲時間去j Annie
我真係好撚想打柒佢
咦幾年阿明做過啲咩去解決帕鳥問題?
日日係度let’s talk 實際上係零建設

你有冇睇果段架,佢話佢自己一早唔記得咗睇海嘅夢想,係牙明提返起佢先記得
因為呢個南部特區最近瑪雷
完全唔知mikasa有咩理想同諗法
佢想保護艾倫但又完全唔去理解艾倫
佢只係想困艾倫係個安全既地方做家畜

艾倫老母都係果種求穩定既人,但都講得出艾倫生左出黎咁可愛已經好偉大,就算普通既人都有偉大既地方
mikasa真係唔知佢係jm9
OP 上左日本itunes top 1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞