[動畫POST] 進擊的巨人 The Final Season (54) 我係最善良既艾爾迪亞人

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
作畫俾我個感覺真係好差
但個張力都仲係feel到出哂黎
睇佢地辯論個陣真係睇到咬手指
佢本身根本有問題
呢啲唔關佢俾瑪雷洗腦事囉
*個人理解*
其實帶入gabi個心態就可以理解到點解佢要堅持帶個袖帶
馬雷嘅艾族人同牆內嘅艾族人有咩分別?就係一邊係「惡魔」,一邊係「英雄國」馬雷嘅居民

但gabi見到原來佢尊敬嘅戰士長吉克竟然都係變成「惡魔」,咁宜家唯一可以區別到兩邊人嘅就係象徵「低級人種」但同時亦係「艾族收容區」嘅「袖帶」

gabi已經分唔清究竟邊d艾族人係惡魔邊d係普通人,袖帶就係一種自我認同/身份象徵黎平衡自己嘅心態,亦係一種內心反抗黎證明自己一定唔會好似吉克幫「惡魔」
又唔一定既
兵長之後會贏到女巨可能係因為一早有心理準備佢識局部硬化
唔係既話可能同里維班一樣咁老定,當佢係普通巨人咁打
嗰時艾爾文未做團長,調查兵團每次牆外調查既死亡率係極高
佢哋覺得自己係帕島,外面其他國家係因為唔了解佢哋先會討厭佢哋
咁容易化解到仇恨
咪on9啦
唔係法仔係度賈bitch殺撚左佢啦
正如現實你同藍絲討論
講到唔夠講就打柒你一樣
佢哋之前推翻王政嗰陣就話國民有知情權,公開曬所有情報同真相
依家輪到佢哋當權,但係就學舊王政咁為維穩而隱瞞真相

女王個身型細細粒
金髮藍眼 皮膚白淨
仲可以切換唔同嘅mode
好女孩Krista
或者壞女孩Historia
仲要人哋係牆內女王
做佢男朋友有益冇壞
s4仲有個靚女
無乜人講
第六集畫到floch成個傻仔咁 又勁肥
佢瘋狂恥笑
好彩呢幾集靚仔返哂
兵長唔敢企埋去
做得到就話啫
好似共產主義咁,真係做得成既話係好美好架
不過人性令到呢啲聽落咁美好既事註定無辦法實現
巨人特色
第三季咪講過囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞