[動畫POST] 進擊的巨人 The Final Season (54) 我係最善良既艾爾迪亞人

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
巨人都係唔好係街睇
陣間哭能左
我每次睇巨人都要係屋企靜靜地,確保唔會有電話或者屋企人打擾我先會睇
我要確保自己係果20分鐘係100% attention
戰爭殺敵又冇話啱定錯嘅,佢啲同伴/長官都支持對佢呢個行為,一個細路又點會反思到自己咁做啱唔啱
要揀個地方扑爛晒啲城牆call地鳴啲巨人出黎
今集劇情好好睇
一直覺得mikasa係巨人好多戲份但角色深度仲低過其他配角
其實就係寫得好我先憎佢
縱使你明白個原因
不過呢啲角色就係寫出黎等你憎佢
至少有抗爭意志 呢樣野好多人都比唔上
而佢嘅抗爭意志傳染咗畀104期其他人
證明對佢黎講身份認同重要過條命本身
軍人黎講都唔知係失格定點
點解仲有人講mappa hea做巨人仲要同咒術比 人地jump比咩經費同工期人 巨粉真係咁支持就第3季BD買多d啦 又要比人屌又要蝕錢得mappa 先肯做
主角3人組 但重要性比另外兩個得太多
好似只係多一個弱化兵長嘅程度咁
但前期冇靚女好難有高人氣
一開始三笠想保護艾倫所以先入調查隊
現家發現艾倫唔同哂 一意孤行
又唔明佢嘅唸法
又搵唔到理由support艾倫
原來佢配的 唔怪之得咁熟把聲
國歌
今集最後首ED插入...薯妹
係,莎夏一個配角都引起軒然大波
Ymir講既野好有意思
女王令艾倫成長
三笠完全係平面化角色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞