[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (7)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
是但啦 我諗佢都係鳩黎
雞同鴨講,再講都不用
我依然唔明你邏輯,我諗我再講你都唔會明

「那美星人係用超級龍珠碎片做龍珠,
所以大細同力量有關都幾有連繫」
想問你呢兩句個關係喺邊?
係咪拎多啲碎片整大粒啲會勁啲先?
係阿
咪一開始同咗你講
力量係超那地
size都係超那地

原來你無睇過我打咩,唔怪得你唔明
唔係我冇睇
係跟本唔代表有直接關係
本身排序一樣唔代表有直接關係
只係你盲目地認為「幾有連繫」
咁其實你上面再問我係做乜
唯有又係答只係你盲目地認為「無連繫」
只係你盲目地認為「呢個神龍先做到」

ching辯論都幾On9, 正常人係搵下對方論據/推論有冇漏洞
啲野如果寫到明有直接關係, 其實點解仲需要討論
下次你下下留言有任何推論性質, 啲人就可以覆你只係你盲目地認為「幾有連繫」

我咪搵哂你啲漏洞,只係你自己覺得唔係
然後將冇直接關係嘅事拎黎講
所以同樣地我都覺得係你on9
其實本身就係將之後150年嘅力量轉化到現有身體
只係上面個巴打唔知點解講到係比神龍嘅代價咁
應該係將150年嘅力量壓縮晒喺呢3年入面
你唯一淨係覆咗我句「大細同數量取決於創造者」
跟住你無表達過任何野, 我唔太知你個啲搵哂漏洞係點來
你基本上每個comment都係一個問題

你呢句野都係有漏洞的, 可以覆#170
點樣比神龍嘅代價
即係條龍會有事?
ching睇咩睇得出我有咁嘅結論
#170只係你本身假定咗力量同大小數量有關講嘅一段九唔搭八嘢
完全唔知你想我點回應
ching勁
「呢個神龍先做到」只係你本身假定咗一段九唔搭八嘢
完全唔知你想我點回應
你未來任何野都可以咁覆人了
你咁樣只係用自己觀察到的現象腦補係事實,人地根本無講過
無錯阿
不過係腦補做推論
人地根本無講過就當然啦, 如果唔係基本上所有巨人, eva, hunter乜乜乜都係0討論空間
正正係用自己觀察到的現象腦補, 唔同意就可以指出當中漏洞, 或者可以直接話機會性好低之類, 但9唔答8好難應
其實一開始點解要7粒龍珠就係因為要悟空佢地可以搵完一粒又一粒

到之後娜美星龍珠/超級龍珠就直接延續用返7粒當係傳統

而家淨係要2粒就係為咗單眼佬屋企有一粒
然後可以偶然咁搵到另一粒就可以許願
唔使佢搵一大餐或者搶人地辛辛苦苦搵到嘅龍珠去許願
所以先加返個後設係龍珠嘅數量係由製造者決定

至於能力
地球龍珠只有一個願望, 死人只可以復活一次, 唔可以達成超越製造者能力嘅事
娜美星龍珠有3個願望, 人可以無限次復活但每次只可以復活一個人

呢啲都係為咗劇情而加上去嘅限制
所以後來斯路篇地球龍珠加到3個願望
布歐篇加到可以復活複數人命
就知道龍珠嘅數量, size同力量係無關係
咁點解唔作單眼佬屋企有六粒
然後可以偶然咁搵到另一粒就可以許
佢有能力搵到6粒就自然有能力搵到淨返嗰1粒
變咗個偶然性唔存在

如果寫佢本身有齊7粒, 然後後來唔甩咗1粒
咁點解菲利軍入侵時唔許願救自己族人?
咪就係 咁樣作仲好
Xenoverse 2 未來悟飯父子龜波
https://www.youtube.com/watch?v=kN0sd7eRhUc
都係鳩黎架啦
咁認真做乜
突破盲腸
有兩隻手 又無傷就唔洗好似斯路果時咁單手出啦
但未來悟飯明明斷左手 依個又無斷好怪
整番佢斷手 出依幕咪正好多 成件事搞到好差
好似係和諧嘢,佢隻左手由斷咗變傷咗
係將佢要用150年後可以練到既最大既力量(佢既極限)
濃縮到依家就用到...但得番三年命
我諗佢唔會原本要3年先升到一倍咁廢啩
悟空唔係學到一半...佢只係抄左個樣
同今集比達用氣整碎石仔係同一樣野
都係抄破壞個樣
比魯斯先解釋番唔係咁做
超開始...悟空先真正將比達當成對手
同自己同級既競爭對象
以前點會話同邊個爭第一
佢知道對手比佢強...會不停練習黎超越敵手
但唔會當對手係最強
我諗同自在極意一樣有等級之分
維斯講過...比魯斯只係炸到少少比達件甲就有咁既威力
係難度好高...即係炸爛同一樣大細既野
視乎使用者既修為...威力會有唔同
岩呀
你睇狗空以前幾撚串!

其實都未打
可能果條神龍認知入面冇悟空比達呢d級數嘅實力
或者只係變到得悟空常態嘅實力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞