[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (7)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
我諗應該係唔可以直接破壞有生命既野
係破壞啲物質在釋放能量
不過比達都學得好快
札馬斯咪比比魯斯用破壞殺左
條龍講唔會超越神
一陣會唔會講係界王神
界神都俾人廢咗唔當神
話曬界王神講過輕鬆打菲利
悟空其實都對札馬斯出過破壞, 仲要話係偷學到
比達點都係佢之下架啦唉
札馬斯算係神...算唔算生命體?
Btw殺札馬斯唔一定要破壞既
本身破壞神已經比札馬斯勁好多倍
個招係抄左破壞個樣...但唔係破壞
同埋比魯斯好似有講過...摧毀係殺唔死不死身
應該係用第二啲方式殺死佢
其實條魚都冇講實邊個宇宙第一
可能遲啲宇宙第一先出現 唔會咁平鋪直敍掛
重力室係悟空去娜美星果陣嘅練法
悟空去到打斯路果陣好似靠冥想已經去到超級撒亞人1.5
其實地球條龍除左復活人,好多野都有限制
去到斯路篇淨係識拆炸彈
去到超,畀破壞神嚇到急急腳走
所以唔覺地球龍珠可以變強到人,最多長生不老
冥想變大隻佬mode
之後係靠張超西變日常生活黎變強

咪就係delete一樣野,有消失到就係,你最多話悟空失敗炒唔足
破壞唔一定要爆炸架喎,beerus對札,對則卷千平(雖然動畫),或者托波用破壞都係啲野直接消失,唔係爆炸
係事實
菲利篇同斯路篇比達都係車尾燈都見唔到

布歐篇魔達追到,但悟空完來有超3
一樣其實完全追唔到

係神與神之後,比達首先跟左維斯先開始同悟空平起平坐,唔夠比達爆seed打比魯斯果下,果下悟空話果陣既比達已經超越自己
但都只限兆...後尾梅爾斯死左
悟空醒覺完美自在極意已經再次拋離比達
不過等比達學完破壞又追得番
超級比達嗰陣悟空未入精神時間前係比達勁啲
使乜諗咁多,最尾都係要接返完全版結局

即係柒達都係唔及悟空
對東映嚟講龍珠超只係搵錢
達爾大冒險先係真愛
https://www.youtube.com/watch?v=vYd7PUaVnyA
啲打鬥水準極好睇
最正嗰下咪就係悟空search 摩羅氣嗰時比摩羅發現嗰下囉,感覺好深不可測,點知最尾又係硬谷戰力傻仔
龍珠應該要有呢個質素先對得住fans
希望超重製啦
d畫功真係太撚差
咁果時練多悟空1年 實係架
仲要係入面唔知有冇瀕死 邊有得咁計
其實最柒係比達唔肯認低威,佢再入時光屋如果學悟空咁練超 1 常態,咁就算贏唔到斯路,都唔會俾斯路仔秒 .....
悟空>比達只係有主角光環同師父多,比達咁耐都係得比魯斯/維斯做師父,當然都可以話比達係精英撒亞人戰士血統,超係想行雙主角咁款,buff完悟空有自在極意,係時候俾返d好野比達學
Keep住兩三年一套打大波蓮個質素既劇場版已經好好
呢套我覺得係史上最佳龍珠劇場版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞