[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (7)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
咁其實咪就係不停將自己多年以黎既設定不斷咁刪改囉
神龍可以勁過創作人?
地球條神龍連將17,18號變返人類都做唔到,話17,18號超過自身能力
如果你係都要吹到話有多d相關知識就可以整到所有設定點推翻都得
其實真係唔需要再睇落去
我唔知呢度有幾多人係超先開始睇
但由舊版開始睇d人一定會覺得超係弱智級漫畫
只係一套披住龍珠名然後不斷爛既垃圾動畫,然後打鬥又從來唔見血,又唔知打乜鳩,不停咁閃閃閃就當打得好勁

吹到d設定點點點,不如話佢已經唔知出乜好,所以要搞爛d設定再起過另一壇好過啦

超都係當佢垃圾睇算,已經唔會有咩期望。
首先,札馬斯係界王,一開始已經講左,佢係第十宇宙界王
然後第七界王神同老界王神,界王神死左,破壞神會一齊死
呢個設定應該係講緊當代界王神,老界王神係十五代前界王神,所以應該斷左個關係
十五代前佢俾人封左入把劍度,應該之後有人由界王升上去做界王神,然後由當代界王神繼承「界王神同破壞神係同一條命」呢個設定
我估咋下
咁其實龍珠超一開始已經成日推翻緊原作設定
可能已經睇到唔懶得屌

對我黎講最憎都係改耳環設定,反而兩粒龍珠呢個位我冇咁抗拒
諗落又唔係喎
佢搶咗耳環,自己升咗自己做界王神先用到隻時空戒指
即係理論上佢許願個時身份係界王神
十個破壞神唔理都幾on9
我係覺得佢戰力上到今時今日咁,用呢d弱智方法去谷到條友咁勁
真係唔太理想
好似話通常唔會理第二個宇宙搞乜
都係由佢地自己解決
但黑悟即係十界神
十破神唔理係onlun9,同一條命
界王神啲設定都奇奇怪怪嫁啦
布歐出世個陣有東南西北界王神添
咁破壞神係連邊個
理論上係佢殺左第十宇宙界王神個刻,破壞神就會跟住死
所以係札馬斯戴起界王神耳環個刻第十宇宙破壞神就已經死左
跟住佢用時空戒指不斷搵有咩時空可以入侵去殺人,然後就搵到未來大杜個時空,因為佢個時空冇左最麻煩既第七宇宙破壞神
我都係咁話,所以破壞神呢個設定又係搞事
死晒先計定點
都啱
我本身幾buy魔羅nerf主角同魔攻
點之後面又變翻升戰力打近戰
其實呢到又係改咗舊設
以前鳥山係資料書同訪談啲設定,界王係唔會升界王神,界王神贏咗射精
唔係呀扎馬係話大杜時空最麻煩
唔知豐太朗仲記唔記得比達上篇學咗招魔力分離
gt
hunter新仔古拿比加搞到幻影旅團差啲滅團
遲的可能會有東南西破壞神同天使架
其實悟空佢地可唔可以唔好再玩玩下
當佢今次真係宇宙最強
兩條友諗計合作搞掂佢得唔得
不過條友目標係菲利
鳩估應該搞掂佢兩個再去搵佢
到時會唔會 3人聯手?
因為已經多到麻木左

記唔記得F 悟空比支死光槍射死左

死光槍仲勁過宇宙第一
邊度講?
未來扎馬一出黎講
真係睇返先
搵唔到
不如你cap黎睇睇
sor我搞錯先真
唔係話大杜時空麻煩,係話其他時空好易
可能係全部都易

sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞